Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ψωμί , ελιά και Αντώνη Σαμαρά .


Απίστευτη ομιλία πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της 78ης έκθεσης Θεσσαλονίκης . Όποιος δεν είχε πειστεί έως σήμερα , σίγουρα πλέον είναι πεπεισμένος . Ο Σαμαρά παίρνει ληγμένα . Και οι βουλευτές του, το ίδιο . Και οι υπουργοί του , το ίδιο .  Και οι ψηφοφόροι του , το ίδιο .

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε , αναφερόμενος στην Ελλάδα , λέγοντας ότι τις τελευταίες δεκαετίες απολάμβανε μια ευημερία βασισμένη σε πήλινα πόδια , τα οποία κάποιος τα έκλεψε και έτσι κατρακυλήσαμε στον πάτο .

Στη συνέχεια κάποιος βαλτός από το ακροατήριο τον ρώτησε πότε θα πάρουν τέλος οι ταλαιπωρίες του ελληνικού λαού μετά από 6 χρόνια ύφεσης και του απάντησε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ξαναβρεί τα πήλινα πόδια τα οποία αποτελούν για αυτόν προτεραιότητα . Ευελπιστεί να τα βρει μέσα στο 2014 , αλλιώς θα χρειαστούμε καινούρια , η κατασκευή των οποίων θα δοθεί με διαφανής διαδικασίες έπειτα από διαγωνισμό στον Μπόμπολα . Κάτι τέτοιο όμως θα καθυστερήσει την έξοδο από την κρίση οπότε παρακάλεσε τους Έλληνες να έχουν το νου τους μπας και τα πετύχουν σε καμιά γωνία ξεχασμένα . Αλλιώς πάει χαμένο το παραμύθι με το πρωτογενές πλεόνασμα .

Επίσης τα έχωσε στους κολλημένους με το παρελθόν που ακούνε Rolling Stones και Beatles ενώ πλέον έχουν βγει τόσο σύγχρονα συγκροτηματάκια . Πως διάολο θέλουν να αφήσει η χώρα το χθες όταν οι ίδιοι είναι κολλημένοι στο χθες ;   

Τους προέτρεψε να αναλογιστούν που ήταν πέρσι και του απάντησαν από το ακροατήριο ότι βρισκόντουσαν πάλι στην ΔΕΘ , η οποία ήταν η 77η και μάλιστα κάποιος από το κοινό έκανε την πρόβλεψη ότι και του χρόνου θα βρίσκονται πάλι στη ΔΕΘ που θα είναι η 79η . Άδραξε μάλιστα την ευκαιρία και ως χαρισματικός ρήτορας ανταπάντησε ότι θα βρίσκονται και του χρόνου στη ΔΕΘ επειδή η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα οπότε θα τα τηρήσουν και οι εταίροι . Σε αντίθετη περίπτωση θα βρίσκονται στη φυλακή .

Υπεραμύνθηκε του ευρώ έναντι της δραχμής λέγοντας ότι αν είχαμε βγει από το ευρώ η Ελλάδα θα ήταν κράτος παρίας με δραχμή ενώ σήμερα είναι κράτος παρίας με ευρώ . 

Γιαυτό απέτρεψε την έξοδο από την ευρωζώνη με αποτέλεσμα η Ελλάδα σήμερα να είναι υπολογίσιμη και ισχυρή. Απόδειξη αποτελεί η πορεία της χώρας στο φετινό ευρωμπάσκετ που πάει τραίνο . Αλλιώς αν είχαμε γυρίσει στη δραχμή θα χάναμε ακόμα και από τα νησιά Φερόε .

Κούνησε το δάκτυλο στους γείτονες και κυρίως στους Σκοπιανούς κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν γίνονται δεκτές ούτε προκλήσεις ούτε αλυτρωτισμοί . Την ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας δεν την διαπραγματεύεται  . Την έχει ήδη υποσχεθεί στους δανειστές μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα . Οι Σκοπιανοί να πάνε αλλού .

Τέλος έστειλε μήνυμα στα σώματα ασφαλείας λέγοντας τους ότι τους οφείλει πολλά . Αρκεί να παραμείνουν στο πλευρό του , κυνηγώντας τους αναρχοκομμουνιστές που θέλουν να κυβερνήσουν , και η πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων απέναντί τους .

Τάδε έφη Αντώνης Σαμαράς στην 78η ΔΕΘ και πήρε μια αριστοκρατική στάση . (Ξέρεις ,  όρθιος , στητός και περήφανος με το κεφάλι ριγμένο πίσω.)

( Έτυχε να πάρω και εγώ κάποτε μια αριστοκρατική στάση . Βρισκόμουν βλέπεις στο νερό και η στάθμη του όλο ανέβαινε . Επειδή έφτασε ως το σαγόνι , αναγκάστηκα να πάρω αυτή τη στάση . )