Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

“Σχέδιο Ελλάδα” τη λένε.

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με πρωθυπουργό διαφορετικό του Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί, και με πρώτη επιλογή τη ίδια με την οποία μπορεί να συνεννοηθεί, τάχθηκε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννήματα, προκειμένου η χώρα να ξαναξεπεράσει την κρίση. Γιατί δεν φτάνει που την ξεπεράσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ μια φορά – ίσως και δύο - , θα πρέπει να την ξεπεράσουμε και με τη Φώφη Γεννηματά για να εμπεδώσουμε τόσο την κρίση όσο και τη Φώφη Γεννηματά. 
Όπως υποστήριξε η πρόεδρος του Πασόκ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, κάτι τέτοιο δεν επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. αλλά θα το επιβάλλει η ίδια μετά τις εκλογές. Γιατί μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να βρίσκεται στο μπαίνω-δεν-μπαίνω σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά μην ξεχνάς ότι οι δημοσκοπήσεις είναι μαγειρεμένες από τους εγκάθετους αντι-Πασόκους του ΣΚΑΙ οι οποίοι θέλουν να μας επιστρέψουν στο βρώμικο ’89.


 Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για το “Σχέδιο Ελλάδα” που αντιστοιχεί σε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης κοινής συμφωνίας για τη σωτηρία της χώρας. Μοιάζει με αυτό των δανειστών και του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά ότι είναι Πασοκικό. Παρ’ όλο όμως που η Φώφη Γεννηματά την έχει έτοιμη τη σωτήρια λύση, οι υπόλοιποι δεν θέλουν να την εφαρμόσουν. Γιατί αν είναι να εφαρμόσουν μια σωτηρία, εφαρμόζουν τη δικιά τους έτσι ώστε να πάρουν μόνοι τους όλη τη δόξα και να μην την μοιραστούν με τη Φώφη τη Γεννηματά.

Άλλωστε η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη πάρει πολλή δόξα. Το να είσαι πρόεδρος στο Πασόκ, δεν είναι και λίγο πράγμα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια όποιος ήταν πρόεδρος στο Πασόκ, κυβερνούσε κάποια στιγμή. Ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου το είχε καταφέρει. Μόνο στον Ευάγγελο Βενιζέλο κόλλησε το πράγμα, αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είχε έτοιμη καμιά λύση. Ενώ η Φώφη Γεννηματά την έχει. “Σχέδιο Ελλάδα” την λένε και τα παιδάκια κλαίνε.