Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Ο Ανθός της ελληνικής νεολαίας

Την νέα γενιά έχει βάλει στο στόχαστρο της η Ν.Δ. Γιατί όπως λένε και οι κακές οι γλώσσες, στους γηραλέους η Ν.Δ. τα πάει μια χαρά, αφού αν ψήφιζαν μόνο οι γέροι, τότε ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης θα κυβερνούσε αυτοδύναμα.

Με αξιωματική αντιπολίτευση τον Βασίλη Λεβέντη.

Στους νέους όμως τα ποσοστά της Ν.Δ. ακολουθούν την κατιούσα, με αποτέλεσμα, όταν σε λίγα χρόνια θα έχουν πεθάνει τόσο οι σημερινοί γέροι όσο και ο Βασίλης Λεβέντης, η Ν.Δ. θα πρέπει να ψάχνει τους ψηφοφόρους της με το μικροσκόπιο.

Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει σε εφαρμογή ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που έχει ως απώτερο στόχο την ίδια την νεολαία. Αυτό το σχέδιο, με λίγα λόγια, σχετίζεται με την προσέγγιση των νέων σε όλα τα επίπεδα. Τόσο σε επίπεδο προσώπων, αφού άλλο είναι να βλέπεις στην τηλεόραση τον γερο-ξούρα Χατζηδάκη να εκπροσωπεί το κόμμα στα τηλεοπτικά κανάλια, και άλλο να βλέπεις τον λαμπρό, φιλόδοξο και φιλελεύθερο οννεδίτη και να χαίρεται η ψυχή σου που ακόμα υπάρχουν τέτοιοι νέοι.

Η προσέγγιση όμως δεν θα περιοριστεί μόνο μέσω των τηλεοπτικών καναλιών αλλά θα υπάρξουν και αμεσότερες. Στα νηπιαγωγεία, στους παιδότοπους, στα λούνα-παρκ και γενικά όπου κυκλοφορούν νέοι.

Γι’ αυτό αν είσαι νέος και όχι αν απλώς αισθάνεσαι νέος, και τυχαία στο δρόμο σε  σταματήσει ένας άγνωστος και σου κάνει ερωτήσεις όπως: “Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκάλεσε στους Έλληνες νέους το πολιτικό σύστημα;” “Πώς θα βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο;” “Χρειαζόμαστε και ιδιωτικά πανεπιστήμια για να μη φεύγουν φοιτητές, νέοι επιστήμονες και συνάλλαγμα στο εξωτερικό;” “Ποια πολιτική θα ήταν πιο αποτελεσματική προκειμένου να ανακοπεί η τάση φυγής νέων με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στο εξωτερικό, αλλά και για να γίνει η Ελλάδα ξανά ελκυστική για όσους έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια;” να ξέρετε ότι τον έστειλε ο Μητσοτάκης.

Οι σωστές απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκάλεσε στους Έλληνες νέους το πολιτικό σύστημα είναι ότι μας έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο σχολείο θα βελτιωθεί αν γίνει ιδιωτικό, φυσικά και χρειαζόμαστε ιδιωτικά πανεπιστήμια και, τέλος,  η πολιτική που θα ήταν πιο αποτελεσματική προκειμένου να ανακοπεί η τάση φυγής νέων με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στο εξωτερικό, αλλά και να γίνει η Ελλάδα ξανά ελκυστική για όσους έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιατί καλό είναι να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις αλλά ακόμα καλύτερο είναι να δίνεις τις σωστές απαντήσεις.