Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Γάματα με μεγάλα γράμματα.

Όποιος έχει παρακολουθήσει συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτός από μεγάλη υπομονή και ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για τίποτα, θα είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει ότι ο Κυριάκος παραλείπει το γράμμα “γάμμα” από τις λέξεις.  Για παράδειγμα δεν λέει “πράγματα” αλλά “πράματα”.

Πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν με κάτι άλλο να ασχοληθούν και προσπαθούν να εξηγήσουν τον λόγο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραλείπει το “γάμμα” από τις λέξεις. Κάποιοι κάνουν λόγο για γλωσσικό παιχνίδισμα που χρησιμοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να ακούγεται στους πολίτες ακόμα πιο συμπαθητικός από ότι είναι στην πραγματικότητα. Άλλοι μιλάνε για κάποια μορφή δυσλεξίας που κουβαλάει ως κουσούρι από τα παιδικά του χρόνια και,  παρόλο που είναι γιος του Μητσοτάκη, δεν κατάφερε να το αποβάλει. Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κληρονομικό χάρισμα  αφού και η Ντόρα εμφανίζει το ίδιο χαρακτηριστικό στην ομιλία της. Από την άλλη, κάποιοι συνωμοσιολόγοι πάνε ακόμα παραπέρα το θέμα και κάνουν λόγο για συνωμοσία των καναλαρχών και των δημοσιογράφων εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός.

Όμως μια περισσότερο ιντελεκτουέλ άποψη υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραλείπει το “γάμμα” για να έχει εφεδρείες για το μέλλον. Γιατί αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλεγεί κάποια στιγμή πρωθυπουργός, και αναλογιζόμενοι το παρελθόν του, τότε θα έχει πολλά γάματα η διακυβέρνηση του. Γάματα με κεφαλαία γράμματα.