Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Οι “Αγανακτισμένοι” της Δεξιάς

Στην πλατεία Συντάγματος επέστρεψαν οι “Παραιτηθείτε” οι οποίοι, δηλώνοντας ακομμάτιστοι, κάλεσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί για να αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να εφαρμόσει και ο ίδιος την ίδια πολιτική των μνημονίων.

Αυτή η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά την πρώτη θρυλική εμφάνιση των “Παραιτηθείτε” στην πλατεία Συντάγματος οι οποίοι και τότε, όντας ακομμάτιστοι, ζήταγαν την παραίτηση τη κυβέρνησης για να αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να εφαρμόσει και ο ίδιος την ίδια πολιτική των μνημονίων.

Προφανώς η ίδια συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και τον επόμενο χρόνο στον ίδιο τόπο από τους ίδιους ακομμάτιστους οι οποίοι θα ζητάνε την παραίτηση της κυβέρνησης για να αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να εφαρμόσει και ο ίδιος την ίδια πολιτική των μνημονίων.

Οι “Παραιτηθείτε” ως κίνημα πρέπει να αποτελούν τη συνέχεια των “Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω” οι οποίοι πρέπει να αποτέλεσαν τη συνέχεια των “Αγανακτισμένων” οι οποίοι πρέπει να αποτέλεσαν τη συνέχεια των “Βρε δε πα να γαμηθείται όλοι. Εγώ να περνάω καλά …”

Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος σχεδόν τρεις χιλιάδες ακομμάτιστοι συμπολίτες μας, περισσότεροι και από τις συγκεντρώσεις της ΛΑΕ, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν μόνο εντός της πλατείας αλλά κατάφεραν για λίγο να αποκλείσουν και τα γύρω πεζοδρόμια της πλατείας, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμοι για όλα.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν η Πιπιλή, ο Αμυράς, ο Τατσόπουλος και ο Χειμωνάς. Ονόματα που σίγουρα προσδίδουν κύρος στη συγκέντρωση η οποία διήρκεσε έως τις εννέα το βράδυ, την ώρα δηλαδή που ξεκινάει το σουρβάιβορ.

Στη συγκέντρωση δεν πήρανε μέρος Συριζαίοι διότι δεν είναι ακομμάτιστοι.

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι, πλέον, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας είναι ολιγομελείς και ολιγόλεπτες με αποτέλεσμα να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας. Που μόνο ως θετικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κάποιος να το δει.

Ίσως πάντως θα έπρεπε οι “Παραιτηθείτε” να κάνουν λίγο υπομονή ώστε να μπορέσουν να οργανωθούν καλύτερα. Και όσοι Συριζαίοι κοροϊδεύουν τις αντιπολιτευόμενες συγκεντρώσεις επειδή ούτε ταξί δεν γεμίζουν, περιμένετε να δώσει ο Κούλης το σύνθημα και τότε θα δείτε τι πρόκειται να γίνει. Ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας θα κατέβει στο Σύνταγμα.