Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπήρξε ποτέ στενός συνεργάτης του Σταύρου Παπασταύρου.



Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί μετά τις 15 Αυγούστου, αφού επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος κλήθηκε σε κατάθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που αφορά την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBS που περιλαμβάνεται στο υλικό της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ποτέ στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά αλλά ένας απλός συνεργάτης της σειράς, από τους πολλούς που είχε ο πρώην πρωθυπουργός. Κάτι που διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. 

Ο απλός πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά φέρεται να προβάλει τον ισχυρισμό ότι το ποσό των περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, στην ελβετική HSBC για τον οποίο ελέγχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα, δεν είναι δικό του κεφάλαιο αλλά και κανενός στενού συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Υποστηρίζει πως το επίμαχο ποσό σχετίζεται με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, ο οποίος επίσης δεν είναι στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά αφού δεν τον έχει δει ούτε σε φωτογραφία, και του οποίου ο Σταύρος Παπασταύρου είχε απλώς τη διαχείριση του λογαριασμού.

Στον επίμαχο λογαριασμό ήταν επίσης συνδικαιούχοι ο πατέρας του δικηγόρου, ο οποίος έχει αποβιώσει, αλλά και η μητέρα του η οποία τόνισε ότι δεν είναι στενή συνεργάτιδα του Αντώνη Σαμαρά αλλά ούτε ο άντρας της, όσο ζούσε, πόσο μάλλον τώρα που έχει πεθάνει. Απλοί ψηφοφόροι  της Ν.Δ. ήταν στο παρελθόν αλλά πλέον ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον άντρα της που πλέον δεν ψηφίζει κανέναν.

Κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά τονίζουν ότι μέσω του Σταύρου Παπασταύρου η κυβέρνηση προσπαθεί να πλήξει τον πρώην πρωθυπουργό παρόλο που ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν υπήρξε ποτέ στενός του συνεργάτης, ενώ σε όσα ταξίδια συνόδεψε τον Αντώνη Σαμαρά, πάντα στεκόταν τρία μέτρα πιο πίσω ώστε να φαίνεται αυτή η απόσταση στις σχέσεις των δύο αντρών.