Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαγγέλει Κυριάκο Μητσοτάκη

Αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν πρόσφατη ειδική συνεδρίαση της Βουλής. Κάτι, δηλαδή, σαν επανάληψη ελληνικής σειράς της δεκαετίας του 90 από το Mega.

Σε αυτή την ειδική συνεδρίαση μίλησαν οι πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι όλο και κάτι καλό είχαν να πουν για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά και κάτι κακό.

Κάτι καλό επειδή πέθανε και κάτι κακό επειδή έζησε…

Η αμήχανη στιγμή της ημέρας ήταν όταν ο Βασίλης Λεβέντης έπρεπε να πλέξει το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Άντε τώρα να πείσεις το ακροατήριο ότι όταν ευχόσουν να πεθάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από καρκίνο, δεν το εννοούσες.

Κάποια στιγμή πήρε τον λόγο, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αποφάσισε να απαγγείλει Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα ποίημα για τον μπαμπά …

Κάτι σαν εκείνους τους ποιητές που τα σκατά τα κάνουν ήλιο και θάλασσα…

Και το απήγγειλε το ποίημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον μπαμπά του.

Και ήταν ο μόνος …

Τόνισε ότι ο πατέρας του είχε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό χωρίς όμως να τονίσει ότι οι ελληνικός λαός δεν είχε καμιά εμπιστοσύνη στον πατέρα του.

Μάλλον του διέφυγε…

Επεσήμανε πως σε όλη τη διαδρομή το μόνο που επεδίωξε ο πατέρας του ήταν ο σεβασμός κάτι που, όπως είπε, πέτυχε. Το ότι όλη η πλάση τον χαρακτήριζε ως γκαντεμόσαυρο ήταν από απόλυτο σεβασμό. Άλλωστε στην Ελλάδα συνηθίζεται, όταν σέβεσαι κάποιον, να τον χλευάζεις. Γι’ αυτό και τον υιό Μητσοτάκη τον χαρακτηρίζουν ως μαλάκα.

Από σεβασμό…

Υπενθύμισε ότι ο πατέρας του, έδειξε συνέπεια στις αξίες του θυμίζοντας μας τη δήλωση πως ξεκίνησε φιλελεύθερος και τερματίζει φιλελεύθερος. Αν δεν τον σταματούσαν το 1993, όλα θα τα είχε πουλήσει ο άτιμος στο όνομα του φιλελευθερισμού.

Ακόμα και τον ίδιο τον φιλελευθερισμό …

Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να κατηγορούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συγκεκριμένη ακατάπαυστη ποιητική μπουρδολογία. Άλλωστε αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.

Και ας είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το σπίτι που πρέπει να παινέψεις…

Άλλωστε, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίνευε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δεν θα ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα ήταν ένας οποιοσδήποτε Έλληνας…

Κάποιος από εμάς …

Επίσης αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν υιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν θα ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που όλοι ξέρουμε.  

Θα ήταν ένας οποιοσδήποτε Έλληνας…

Κάποιος από εμάς …

Γιατί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την πρόσεξε την οικογένεια.

Αλλά μόνο την δικιά του οικογένεια …