Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η Φώφη της Οικουμένης

Με την Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να τα βάλει η Φώφη Γεννηματά με αφορμή το επικείμενο Brexit. Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί από καμία Μεγάλη Βρετανία την καταπάτηση των δικαιωμάτων, όχι μόνο των Ελλήνων εργαζόμενων και φοιτητών, αλλά όλων των Ευρωπαίων. Γιατί η Φώφη Γεννηματά δεν είναι μόνο η Φώφη της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. Απλώς η Ευρώπη δεν το έχει ακόμα καταλάβει. Ούτε και η Ελλάδα.

Αλλάζοντας θέμα, η Φώφη Γεννηματά δεν ξέχασε να υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία ώστε να επανέρθει στη δημοκρατική τάξη και στον σεβασμό των διεθνών συνθηκών. Γιατί η Φώφη Γεννηματά δεν είναι μόνο η Φώφη του σοσιαλισμού αλλά και της δημοκρατίας. Απλώς η δημοκρατία δεν το έχει ακόμα καταλάβει. Ούτε και ο σοσιαλισμός.

Τέλος, ξαναλλάζοντας θέμα, η Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν να είναι σε λίγες μέρες ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η οριστική ήττα του εθνολαϊκισμού προϋποθέτει μεγάλες αλλαγές όπως τον τερματισμό της λιτότητας και την ενίσχυση της κοινωνικής Ευρώπης.

Γιατί η Φώφη Γεννηματά ενδιαφέρεται για την ευημερία όλης της οικουμένης και όχι της μισής. Αφού πρόκειται για την οικουμενική Φώφη. Και όποιος μέρος της οικουμένης δεν το γνωρίζει, είναι καιρός να το μάθει. Δηλαδή οι Πασοκτζήδες πως το γνωρίζουν;