Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τον έχουν κάψει τον Σαμαρά , φίλε .


“Τον έχουν κάψει τον Σαμαρά φίλε και έχουν σκοπό να κάψουν και τον επόμενο” είπε ο αμετανόητος και σώπασε για λίγο . Πήρε βαθειά ανάσα και συνέχισε : “Υπάρχει σχέδιο από το εξωτερικό το οποίο έχει δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες και τώρα , που οι συνθήκες είναι κατάλληλες , το εφαρμόζουν”

“Δεν θέλουν να κάψουν κανέναν” του απάντησα . “Στο κάτω κάτω ο Σαμαράς δεν θέλει βοήθεια από το εξωτερικό για να καεί . Τα καταφέρνει και μόνος του μια χαρά . Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που λαμπαδιάζει . Είχε καεί την εποχή του Μητσοτάκη με το Μακεδονικό . Τσουρουφλίστηκε και με τη ίδρυση της ΠΟΛ.ΑΝ. όπου πήγε άπατος .  Στη συνέχεια εξαφανίστηκε για δυο δεκαετίες και τώρα που επανήρθε ξανακαίγεται . Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια . Απλώς προσπαθείς να απενοχοποιηθείς για τις μαλακίες που ψηφίζεις τόσα χρόνια πείθοντας τον εαυτό σου ότι δεν φταις εσύ αλλά κάποιοι άλλοι” του είπα . 

Οι κουβέντες μου όμως δεν ακούστηκαν αφού το τεράστιο χειροκρότημα απενοχοποίησης  που ξέσπασε ύστερα από την φράση του αμετανόητου , και που αποτελεί την συνέχεια ανάλογων χειροκροτημάτων απενοχοποίησης του παρελθόντος , έπνιξε τις δικές μου . 

Τελικά η ιστορία μας είναι γεμάτη από ανάλογα χειροκροτήματα . Χειροκροτήματα που θολώνουν το μυαλό και το κατευθύνουν σε συναισθηματικά μονοπάτια αμάθειας όπου η λογική είναι λέξη άγνωστη .

Μήπως τελικά και ο Σωκράτης όταν έλεγε την περίφημη φράση “ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα” ήθελε να συμπληρώσει “αφού δεν έχω μελετήσει ποτέ τίποτα” αλλά το τεράστιο χειροκρότημα απενοχοποίησης , που κρατάει δυόμιση χιλιάδες χρόνια , να έπνιξε και να συνεχίζει να πνίγει την συνέχεια ;