Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, παραιτηθείτε…

Πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. με αφορμή τους ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις επειδή δεν γνωρίζουν πώς να τις οργανώσουν με αποτέλεσμα να ξεφτιλίσουν την έννοια της συγκέντρωσης για την οποία εδώ και χρόνια οι αριστεροί έχουν χύσει τόνους ιδρώτα και έχουν λιώσει εκατομμύρια παπούτσια για να τις οργανώσουν. Δεν είναι δυνατόν, λένε κυβερνητικοί κύκλοι, να έρχονται οι άσχετοι και να ξεφτιλίζουν, μέσα σε μια μέρα, αγώνες αιώνων.

Από την άλλη η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να πραγματοποιήσεις μια συγκέντρωση. Στήνεις τον κόσμο σε έναν χώρο, τους δίνεις σημαιάκια και δέκα συνθήματα με τη σειρά που πρέπει να τα πουν και αυτό είναι όλο. Σιγά την επιστήμη.

Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανένδοτος και μάλιστα προθυμοποιήθηκε, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, να οργανώσει ο ίδιος τη συγκέντρωση των ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Με παλμό, προπηλακισμούς, μολότοφ και όλα τα σχετικά. Μια συγκέντρωση με τα όλα της. Μέχρι και τον Μικρούτσικο προτίθεται να δανείσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ώστε η επιτυχία της συγκέντρωσης να είναι δεδομένη.

Παρ’ όλες τις αγνές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχτεί τη βοήθεια. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εγωισμό μέσα του. Μπορεί εσωκομματικές εκλογές να ζορίστηκε να τις κάνει αλλά μια κωλοσυγκέντρωση θα την πετύχει. Ήδη άρχισε να  μοιράζει προσκλήσεις σε γνωστούς και φίλους.

Πλέον η συγκέντρωση από μέσο έγινε σκοπός. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από σκοπός , μέσο.