Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η κεντροαριστερά που όλοι θα αγαπήσουμε …

Ξεκάθαρο παρουσιάστηκε το Πασόκ απέναντι σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διάλυση των κομμάτων που απαρτίζουν τη ΔΗ.ΣΥ. πριν την εκλογή του επικεφαλής του νέου κεντροαριστερού φορέα.

Ο νέος κεντροαριστερός φορέας θέλει να ανήκει στον χώρο της κεντροαριστεράς, όπως μπαίνουμε και όχι όπως βγαίνουμε, και θα έχει ανάμεσα στους υποψήφιους για τη διεκδίκηση της ηγεσία του, τον Σταύρο Θεοδωράκη. Γιατί αν δεν πάει η κεντροαριστερά στον Σταύρο Θεοδωράκη, θα πάει ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κεντροαριστερά.

Παρ’ όλα αυτά, το Ποτάμι θα παραμείνει νεοφιλελεύθερο ώστε ο Σταύρος Θεοδωράκης να  πιάσει όλα τα πόστα.

Επίσης στον νέο κεντροαριστερό φορέα, υποψήφιος ηγέτης θα είναι και ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος επιτέλους κατάλαβε ότι δεν είναι χειρότερος από την Φώφη Γεννηματά.

Ίσως τελικά αυτός ο νέος φορέας να αποτελέσει το νέο Πασόκ αφού το παλιό Πασόκ έχει γίνει Σύριζα.

Από την άλλη, ο Σύριζα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το νέο Πασόκ αφού το παλιό Πασόκ του φτάνει και του περισσεύει.

Εκτός από τον νέο φορέα, που θέλει να ιδρύσει ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Καμίνης, υπάρχει ήδη η ΔΥ.ΣΗ. που όμως δεν φτούρησε αφού ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και τους μαύρισε. Γι’ αυτό άλλωστε η Φώφη Γεννηματά σκέφτεται, και αυτή, να ηγηθεί του νέου κεντροαριστερού φορέα μπας και κάνει ένα νέο restart στην πολιτική της καριέρα. Γιατί έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν ντρέπεται μόνο να ομολογήσει ότι είναι Πασόκ αλλά και ΔΗ.ΣΥ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο νέος κεντροαριστερός  φορέας, γι’ αυτό υπάρχει περίπτωση πρώτα να εκλεγεί ο ηγέτης του από τη βάση του και στη συνέχεια, εάν κριθεί απαραίτητο, να ιδρυθεί.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο νέος κεντροαριστερός φορέας θα έχει συνοχή.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης και όποιος άλλος καυλώσει να φτιάξει, ο καθένας για πάρτη του, έναν νέο κεντροαριστερό φορέα. Ώστε να έχουμε πολλούς κεντροαριστερούς φορείς να παίζουμε.

Φήμες που θέλουν τον Ηλία Κασιδιάρη να ιδρύει δικό του κεντροαριστερό φορέα δεν ευσταθούν γιατί ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι κεντροαριστερός.

Η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης και ο Σταύρος Θεοδωράκης όμως είναι.