Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Αμβρόσιος vs Έξω από Εδώ

Μάχη με τον ίδιο τον διάβολο έδωσε ο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής και ενώ εργαζόταν στον Η.Υ. του, που παρεμπιπτόντως είναι μηχάνημα του διαβόλου, άκουσε έναν θόρυβο από το επάνω δωμάτιο. “Βρε λες να ‘ναι κανένας μετανάστης που μπούκαρε στο σπίτι;” αναρωτήθηκε. Τελικά, όπως αποδείχτηκε, ήταν ο ίδιος ο θεός που προσπάθησε να τον προειδοποιήσει. Αλλά μάταια … Ο Αμβρόσιος, αφού δεν άκουσε περαιτέρω θόρυβο, αποφάσισε να μην δώσει σημασία. Και αυτός ο θεός, αφού είδε ότι έμπλεξε με στούρνο, δεν μπορούσε να προειδοποιήσει με μια καθαρότερη θεϊκή παρέμβαση;  Μια αποκάλυψη … έναν άγγελο κυρίου ή κάτι παρόμοιο;

Αφού ο Αμβρόσιος τέλειωσε τη δουλειά του κατά τις 12.00 αποφάσισε να πάει για ύπνο στον επάνω όροφο. Όταν όμως άνοιξε την πόρτα του υπνοδωματίου του, αντίκρισε κάτι που του έκοψε τα πόδια. Μάλιστα, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε αργότερα, παραλίγο να ρίξει και τρεις χριστοπαναγίες, αλλά, ως εκ θαύματος συγκρατήθηκε και έριξε μόνο δυο καντήλια.

Παντού υπήρχε καπνός! Και μάλιστα όχι οποιοσδήποτε καπνός, αλλά αυτός ο μαύρος, ο πυκνός που αμέσως καταλαβαίνεις, όταν τον αντικρίζεις, ότι πρόκειται για δουλειά του διαβόλου.

Στιγμιαία το μάτι του έπεσε στην εικόνα της Παναγιάς που είχε σε μια γωνιά απέναντι, μια κίνηση που αποδείχτηκε καθοριστικής σημασίας, αφού τον όπλισε με την απαραίτητη δύναμη για να αντισταθεί στον διάβολο.

Τελικά, έπειτα από πραγματική μάχη σώμα με σώμα με τον διάβολο, υπό τους σατανικούς ήχους των Rotting Christ που κατά περίεργο τρόπο αντηχούσαν στον χώρο λες και βρισκόσουνα σε συναυλία, ο Αμβρόσιος κατάφερε να νικήσει τον διάβολο, να σβήσει τη φωτιά, να σταματήσουν οι Rotting Christ να παίζουν και γενικά να επικρατήσει το καλό έναντι του κακού.

Έτσι το σχέδιο του διαβόλου να κάψει ζωντανό τον Αμβρόσιο απέτυχε παταγωδώς με αποτέλεσμα να συνεχίζει να ζει ανάμεσα μας.

Τελικά πολύ απρόσεκτος έχει γίνει αυτός ο διάολος. Λίγο περισσότερη προσοχή δεν θα έβλαπτε. Αλλιώς ας αφήσει κανέναν άλλον να κάνει τη βρομοδουλειά.