Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ρωγμή στον ογκόλιθο της κεντροαριστεράς.

Ρήξη στο στρατόπεδο της Δημοκρατικής συμπαράταξης έχει προκαλέσει η κυβερνητική πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο. Γιατί η Δημάρ τον θέλει τον νέο εκλογικό νόμο ενώ το Πασόκ δεν τον θέλει. Θέλει τον δικό της. Ή τουλάχιστον τον παλιό.

Κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η διαφωνία είναι ικανή να βάλει βόμβα στο κεντροαριστερό οικοδόμημα.  Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα ποιοι είναι αυτοί που τα λένε αυτά, αλλά μάλλον τίποτα τύποι του ΣΚΑΙ θα είναι. Μπορεί ακόμα και ο ίδιος ο Μπάμπης.

Η Δημάρ υποστηρίζει ότι η απλή αναλογική αποτελεί μία από τις πενήντα θέσεις που αποφασίσθηκε στην πρόσφατη Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Μαΐου. Γιατί όσο περίεργο και αν ακούγεται, η Δημάρ έχει πενήντα θέσεις να υποστηρίξει. Και να ευχηθούμε να τις εκατοστίσει. Γιατί μπορεί να μην έχει μέλη αλλά έχει θέσεις.

Από την άλλη το Πασόκ δεν έχει τόσες πολλές θέσεις. Έχει τόσες όσες χρειάζεται. Ούτε περισσότερες αλλά ούτε και λιγότερες. Γιατί το Πασόκ κάνει οικονομία στις θέσεις. Άλλωστε το Πασόκ είναι πρακτικό κόμμα. Πάντα ήταν. Γνωρίζει ότι οι πολλές θέσεις μπερδεύουν τον κόσμο. Και αν πρόκειται για Πασοκτζήδες, το μπέρδεμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Λίγες θέσεις και καλές λοιπόν.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν μείνει και πολλές θέσεις διαθέσιμες στην πιάτσα για το Πασόκ. Τις πρόλαβαν οι άλλοι. Το Πασόκ μία με τα πηγαινέλα του Γιώργου Παπανδρέου, μία με την αλλαγή αρχηγού, καθυστέρησε. Τις τελευταίες πετυχημένες θέσεις τις καπάρωσε ο Βασίλης Λεβέντης. Οπότε το Πασόκ ψωνίζει πλέον από τα αζήτητα. Άλλωστε και τη Δημάρ στα αζήτητα την βρήκε.