Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Αυτή την κορδέλα ποιος θα την κόψει;

Εγκαινιάστηκε το αεροδρόμιο της Πάρου από τον Αλέξη Τσίπρα. Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε την εποχή του Πασόκ, μετά πέρασε στην κυβέρνηση της Ν.Δ.,  στη συνέχεια ξαναδόθηκε στην κυβέρνηση του Πασόκ και τελικά ολοκληρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ομαδικό έργο το οποίο αποδεικνύει ότι όταν οι Έλληνες ενωθούν, ακόμα και αεροδρόμια φτιάχνουν.

Μάλιστα η ομαδική προσπάθεια διήρκησε σχεδόν τρεις δεκαετίες κοστίζοντας έναν σκασμό λεφτά, τα περισσότερα από τα οποία φαγώθηκαν. Αλλά μπροστά στην εθνική ομοψυχία αυτά είναι λεπτομέρειες.

Επειδή ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή όλως των κομμάτων στην ολοκλήρωση του έργου, προσκάλεσε και τους υπόλοιπους αρχηγούς ώστε να εγκαινιάσουν παρέα το έργο. Παρ’ όλα αυτά τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Φώφη Γεννηματά αναγνώρισαν ότι το έργο θα πρέπει να εγκαινιαστεί από τον τωρινό πρωθυπουργό, όπως και έγινε. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά είναι ακόμα νέοι και θα έχουν την ευκαιρία στο μέλλον να κόψουν άλλες κορδέλες, ακόμα μεγαλύτερες, από όπου και αν προέρχονται. Η ανάπτυξη μόλις ξεκίνησε και από ότι φαίνεται θα αργήσει να τελειώσει.

 Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ατυχία γιατί αν είχε ολοκληρωθεί το έργο πριν καμιά διετία, τότε θα το εγκαινίαζε ο Αντώνης Σαμαράς. Ενώ, όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε η Φώφη Γεννηματά, αν το έργο είχε ολοκληρωθεί πριν καμιά πενταετία ίσως να είχε προλάβει να το εγκαινιάσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Εδώ που τα λέμε, το έργο θα μπορούσε να είχε εγκαινιαστεί και από τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά τελικά δεν εγκαινιάστηκε. Γιατί ακόμα δεν είχε ξεκινήσει.