Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενώνει.



Γραπτή δήλωση μοίρασε ο Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με την οποία χαιρετίζει την εκλογή της Φώφη Γεννηματά στην ηγεσία του Πασόκ. Επίσης, με την ίδια γραπτή δήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρετίζει και την ανάληψη της ηγεσίας της Δημάρ από κάποιον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Με αυτή τη γραπτή δήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου καλεί όλους τους κεντροπροοδευτικούς, εκτός του Ευάγγελου Βενιζέλου, να συνεργαστούν ώστε να σώσουν την Ελλάδα. Μάλιστα άφησε αιχμές για ασυλλόγιστη και ανεύθυνη στάση κάποιου, τον οποίο δεν κατονόμασε ως Ευάγγελο Βενιζέλο, και ο οποίος συναγελάστηκε με τη σκληρόκαρδη δεξιά και χωρίς να μιλήσει ή να αντιδράσει επέφερε βαρύ πλήγμα στην προοδευτική παράταξη.

Σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος και μίλαγε και αντιδρούσε ψηφίζοντας “ναι σε όλα εκτός από το άρθρο 13” κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία.

Γιατί μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να ψήφισε και τα δύο μνημόνια, αλλά το έκανε με μισή καρδιά. Γιαυτό κάθε φορά που ψήφιζε υπέρ κάποιου μνημονίου, έριχνε και δυο χαστούκια στον εαυτό του ως αυτοτιμωρία. 

Ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψήφισε τα μνημόνια με ολόκληρη καρδιά χωρίς καν να αυτοχαστουκίζεται. 

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναδιατύπωσε την πρόταση του για πρωτοβουλίες συνεννόησης και συνεργασίας των κατακερματισμένων δυνάμεων του προοδευτικού χώρου και σημείωσε ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να επιδιωχθούν ευρύτατες συναινέσεις για τη στήριξη κρίσιμων αποφάσεων που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου. Επειδή όμως το Πασόκ, η Δημάρ και το ΚΙΔΗΣΟ δεν φτάνουν ώστε να επιδιώξουν μια ευρύτερη συναίνεση, κάλεσε και τον Βασίλη Λεβέντη να συμμετάσχει μπας και ο προοδευτικός χώρος φτάσει τουλάχιστον στα όρια του να μπει στη βουλή. Γιατί εκτός βουλής τα αρχηγιλίκια δεν έχουν πλάκα.