Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το ηλεκτρικό μου πρόβατο κοιμάται (ο γνωστός , ο μαλάκας , ο Έλληνας)


     Στην ΕΡΤ ο αγώνας του καθενός καλά κρατεί . Και όταν λέω ο αγώνας του καθενός , κυριολεκτώ . Γιατί ακόμα και όταν , σε πρώτο επίπεδο , ο αγώνας είναι κοινός , σε ένα δεύτερο επίπεδο ο καθένας βρίσκει τον δικό του σκοπό στον αγώνα .

     Υπάρχει ο γνωστός ψιλογραφικός ιδεολόγος που θεωρεί ότι ο αγώνας είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους , οπότε ή όλοι ή κανείς . Τελικά στοχοποιείται και με την πρώτη στραβή είναι ο πρώτος που την πληρώνει . Ο νέος οργανισμός έχει κλειδαμπαρωμένες τις πόρτες για αυτόν .


     Υπάρχει και ο  αγωνιστής που πρόσκειται στην κυβέρνηση . Παίρνει μέρος στον αγώνα αλλά κρατάει και μια πισινή . Μη σου πω και δύο . Έχει χέρια τέσσερα , πόδια δεκατέσσερα και ένα μεγάλο μάτι που βλέπει από την πλάτη . Αυτή η κουφάλα λοιπόν σκοπεύει μετά τον αγώνα να είναι αυτός που θα βρεθεί στον αφρό . Αυτός που θα επιβιώσει . Να είναι αυτός που θα προσληφθεί  στον νέο οργανισμό .

     Στην ΕΡΤ κάποιοι εργαζόμενοι παρευρίσκονται στις γενικές συνελεύσεις που θα δρομολογήσουν τις επόμενες δράσεις .

     Κάποιοι άλλοι κάνουν δικές τους , πριβέ συνελεύσεις , για να γνωριστούν καλύτερα . Κάτι σαν τα φοιτητικά πάρτι της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ . To know us better .

     Ο πολύς κόσμος όμως βρίσκεται στο σπίτι του και κοιμάται τον ύπνο του δικαίου .

“Το ηλεκτρικό μου πρόβατο κοιμάται , 
τον ύπνο του δικαίου του σφαχτού , 
στο αίμα του και εσείς κατρακυλάτε , 
σαν ένορκοι εγκλήματος φτιαχτού ”