Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το σήμα της ΝΕΡΙΤ και οι πολιτικές συνιστώσες του .


     Την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων και γενικότερων πολιτικοιδεολογικών χώρων προκάλεσε το νέο σήμα της ΝΕΡΙΤ που εκπέμπεται από το πρωί .

     Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αντίθετος με το γεγονός ότι η κόκκινη μπάρα , που αντιπροσωπεύει το κόμμα , βρίσκεται προς τα δεξιά και συνορεύει με την μπλε μπάρα . Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η κόκκινη μπάρα είναι στα δεξιά όπως βλέπεις την τηλεόραση αλλά αριστερά αν την δεις αντίθετα . Οπότε εδώ τίθεται το φιλοσοφικό ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα αριστερά όπως τον βλέπεις ή όπως σε βλέπει .


     Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΚΕ που , αν και άργησε να κατοχυρώσει την κόκκινη μπάρα , διαφωνεί με την θέση στην οποία έχει τοποθετηθεί , δηλαδή λίγο πριν από την ακροδεξιά . Κάπου εκεί ξεκίνησε ένα ιδεολογικό καβγαδάκι σχετικά με το ποιος από τους δύο δικαιούται την κόκκινη μπάρα . Τεχνικοί της πρώην ΕΡΤ μας πληροφόρησαν ότι δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν δύο κόκκινες μπάρες στο σήμα γιατί αυτό αντίκειται στους φυσικούς νόμους της οπτικής . Οπότε η μόνη λύση που απομένει στα δύο αριστερά κόμματα είναι να μοιραστούν τη μοναδική κόκκινη μπάρα . Προφητικό ; Θα δείξει .

     Από την άλλη , το ΠΑΣΟΚ δεν διαφωνεί με τη θέση της πράσινης μπάρας αφού όπως και να δεις την τηλεόραση , βρίσκεται στο κέντρο , όπως θέλει να νομίζει . Διαφωνεί όμως με τις μπάρες με τις οποίες συνορεύει , δηλαδή με τη γαλάζια από τη μία μεριά και με τη μωβ από την άλλη . Η συγκεκριμένη χωροταξική τοποθέτηση εκλαμβάνεται από τους θεωρητικούς του ΠΑΣΟΚ ως μια έμμεση και υποσυνείδητη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου από την βαθιά σοσιαλιστική ιδεολογία του αρχέγονου ΠΑΣΟΚ . Όχι αυτό του Βενιζέλου , ούτε αυτό του Παπανδρέου junior , ούτε του Σημίτη . Το άλλο , του Ανδρέα , αλλά όχι το μεταγενέστερο του “Τσοβόλα δώστα όλα”, εκείνο το αρχικό .

     Ξαφνικά και χωρίς κανένας να το περιμένει , πήρε τον λόγο ο Κουβέλης ο οποίος θεώρησε πολύ light η ροζ μπάρα για το κόμμα του μέχρι που κάποιος από το πλήθος του ψιθύρισε : “Μα πρόεδρε , light είμαστε , πάλι καλά που δεν μας κρέμασαν και κουδούνια” . Και έτσι ο Κουβέλης σίγησε .

     Τέλος , ο αναρχικός χώρος εξέφρασε την ικανοποίηση του που για έξι ολόκληρες μέρες κυριαρχούσε το μαύρο της ΕΡΤ γεγονός που αποδεικνύει ότι ο λαός σιγά σιγά αρχίζει να αντιλαμβάνεται και να συνειδητοποιεί τις αρχές και τις αξίες της αταξικής ουτοπικής κοινωνίας των αναρχικών . (Λέμε τώρα)