Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Χαβαλέ στον χαβαλέ . (Όπως λέμε αντίδραση στην αντίδραση)


     Τη δήλωση του αιώνα έκανε ο πρωθυπουργός μας , Αντώνης Σαμαράς , σε κάποια από τις εφημερίδες που έχουν τα κότσια να του προσφέρουν ακόμα βήμα . Μπράβο στο Βήμα !

     Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός μας ότι δεν θα την πατήσει ποτέ ξανά γιατί από εδώ και πέρα θα συνεννοείται με τον Βαγγέλη . Πρώτα θα μιλάει με τον Βαγγέλη και μετά θα αποφασίζει .  Αυτό άλλωστε είναι και μια από τις πολλές βασικές αρχές της νεοφιλελεύθερης δημοκρατίας . Πριν αποφασίσεις , να μιλάς με τον Βαγγέλη . Γιατί ο Βαγγέλης έχει υπομονή . Μπορείς να του μιλάς όσο θέλεις , να του λες όσες μαλακίες θέλεις άφοβα . Αυτός εκεί , βράχος , θα σε ακούσει . Θα σε κατανοήσει . Θα έρθει στη θέση σου . Θα γίνει φίλος σου .


     Όχι σαν τον άλλο , τον Φανούρη – Φώτη που σου κάνει στην αρχή τον φίλο και μετά σε παρατάει στα κρύα του λουτρού μόνο με τον Βαγγέλη . Έτσι κάνουν οι φίλοι ; Αλλά έτσι είναι αυτοί οι αριστεροί , δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη . Μέχρι και με τον Μητσοτάκη μπορεί να κάνουν συγκυβέρνηση .

     Κάθε κυβέρνηση έχει ανάγκη τον Βαγγέλη . Και ο Βαγγέλης έχει ανάγκη κάθε κυβέρνηση . Δεν έχει σημασία αν η κυβέρνηση είναι δεξιά ή αριστερή . Ο Βαγγέλης πάει με όλους και συμφέρει . Γιατί ο Βαγγέλης είναι στο κέντρο . Αριστερά από τον δεξιό και δεξιά από τον αριστερό . Ένα τσιγάρο δρόμος και από τους δύο . Αφού ξερογλείφτηκε με τους αριστερούς αλλά δεν του έκατσαν , την έπεσε στους δεξιούς που του έκατσαν . Ας είναι καλά η ανάγκη και των δύο . Του Βαγγέλη και του Αντώνη .

     Αν δεν είχε ανάγκη ο Βαγγέλης , θα ήταν μόνο κέντρο . Τώρα όμως τα πράγματα είναι δύσκολα . Είναι και αυτή η γλύκα της εξουσίας που δεν σε αφήνει να αγιάσεις . Εκεί που λες ότι πήρα λάθος δρόμο , έρχεται η γλυκιά σειρήνα της εξουσίας και σε ξεμυαλίζει . Πάθη είναι αυτά , τι να κάνεις . Άλλοι έχουν πάθος με τις γκόμενες , άλλοι με το ποτό , άλλοι με τον τζόγο . Ο Βαγγέλης έχει πάθος με την εξουσία . Και με το φαί . Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα .

     Πάντως δεν φταίει μόνο ο Βαγγέλης . Όταν ήταν νέος , αλλιώς του τα είχαν μάθει . Σε κόμμα εξουσίας χώθηκε . Σήμερα κυβερνάω εγώ , αύριο εσύ , μεθαύριο πάλι εγώ . Που να ήξερε ότι όταν θα έφτανε η ώρα , σέρνοντας , γλύφοντας και με τα κέρατα του  να αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , δεν θα μπορούσε να γεμίσει ούτε την πλατεία Συντάγματος σε προεκλογική συγκέντρωση .

     Πάντως του Βαγγέλη τα όνειρα δεν τελειώνουν στη συγκυβέρνηση με τον Αντώνη . Ο Βαγγέλης έχει βάλει ψηλά τον πήχη . Θέλει να κυβερνήσει μόνος του . Προς τα εκεί βαδίζει άλλωστε . Από τρικομματική την έκανε δικομματική την κυβέρνηση . Το μόνο που του μένει τώρα είναι να διώξει και τον Αντώνη .

     Καταλαβαίνεις όμως ότι ο Αντώνης δύσκολα θα φύγει . Μια φορά την έκανε τη μαλακία και παραλίγο να τον ξεχάσει και η μάνα του . Ας είναι καλά ο Κώστας που τον ξέθαψε . Και τον τρώμε εμείς σήμερα στη μάπα .

     Βέβαια αν δεν ήταν ο Αντώνης , θα ήταν η Ντόρα . Μπρος γκρεμός και πίσω πάλι γκρεμός . Η ουσία είναι ότι ο Αντώνης δεν φεύγει . Θα μείνει με τον Βαγγέλη για όσο θέλει ο Βαγγέλης .

     Δε με χαλάει . Έχει την πλάκα του . Χαβαλέ αυτοί , χαβαλέ εμείς . Και όποιος γελάσει τελευταίος .