Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Brexit …

mr bean

Τελικά αυτό που οι ευρωπαϊστές Σταύρος Θεοδωράκης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος φοβόντουσαν, έγινε. Η Βρετανία βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι 28 έγιναν 27 με βάσιμες ελπίδες να μειωθούν ακόμα περισσότερο.

Αυτή η εξέλιξη θα έχει συνέπειες τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Βρετανία σύμφωνα με έγκριτους ανθρώπους που εμφανίζονται στην τηλεόραση όλη τη μέρα και λένε έγκριτα πράγματα.

Φόβοι ότι η έξοδος των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει ως συνέπεια την έξοδο τους και από την Eurovision αποδείχτηκε αβάσιμη αφού άλλο πράγμα η Ευρώπη και άλλο πράγμα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι που στην Βρετανία το γνωρίζουν καλά. Σε αντίθεση με την Ελλάδα που τα έχουν μπερδέψει τα πράγματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις συνειδητοποίησε ότι το ΟΧΙ των Βρετανών είναι πραγματικά ΟΧΙ και όχι ΝΑΙ τόνισε ότι  θεωρεί αρνητικό το γεγονός της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πίστευε ότι θα προλαβαίναμε να βγούμε πρώτοι. Αλλά με τόση διαπραγμάτευση, ήρθαμε δεύτεροι. Και αν …

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από πολλή σκέψη και βαθύτατο αναστοχασμό, κατέληξε ότι τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τους λαούς και να τονώσει την πίστη τους στη χρησιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς όμως να υπόσχεται τίποτα γιατί η εποχή του λαϊκισμού έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός θα το είχε προλάβει το κακό.

Η Φώφη Γεννηματά περιορίστηκε στην κλασσική δήλωση που ταιριάζει σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το Πασόκ την τελευταία πενταετία, δηλαδή ότι χάθηκε μια μάχη αλλά όχι και ο πόλεμος, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι η κρίση που δημιουργείται από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να λυθεί μόνο με μια Οικουμενική Κυβέρνηση.

Τελικά αποδεικνύεται ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι καμιά σπουδαία υπόθεση. Σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι. Ένα ΟΧΙ σε ένα δημοψήφισμα είναι …