Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης



Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το προσφυγικό. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ακολούθησε καμιά αποτρεπτική πολιτική όσο καιρό είναι στην κυβέρνηση. Ούτε μια βάρκα προσφύγων δεν βούλιαξε το λιμενικό. Ούτε μία… Ενώ στις καλές εποχές, οι βάρκες βούλιαζαν η μια μετά την άλλη. 


Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι την περίοδο που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπλασιάστηκαν οι πρόσφυγες που επέλεξαν να μπουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και όχι μέσω Ιταλίας. Και αυτοί που θα πουν ότι η απόσταση Συρίας – Ελλάδας μέσω Τουρκίας είναι πολύ μικρότερη από ότι η απόσταση Συρίας – Ιταλίας μέσω Ισραήλ -Αιγύπτου – Λιβύης – Τυνησίας  μάλλον δεν ξέρουν γεωγραφία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει. Εικοσαράκι είχε στο γυμνάσιο.

O Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα να διαμορφωθεί εθνική γραμμή στο θέμα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι εύχεται η συναίνεση που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας να μην είναι προσχηματική. Τουλάχιστον ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σχεδιάζει τα βουλιάγματα και ο Αλέξης Τσίπρας τα σωσίματα. Γιατί σε περιόδους κρίσης ακόμα και οι αντίθετες πολιτικές θα πρέπει να συνεργάζονται.