Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εσύ πόσο αριστερός είσαι;



Σε νέα κινητοποίηση στο Σύνταγμα προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι υπέρμαχοι του ΟΧΙ. Στην κινητοποίηση πήρε μέρος το κόμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κανένας άλλος αφού όλοι οι άλλοι υποστηρίζουν πλέον το ΝΑΙ. Εκτός από το ΚΚΕ που δεν υποστηρίζει το ΝΑΙ αλλά ούτε και το ΟΧΙ. Υποστηρίζει το ΛΕΥΚΟ και το ΑΚΥΡΟ οπότε δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ. Θα συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση υπέρ του ΛΕΥΚΟΥ ή υπέρ του ΑΚΥΡΟΥ ή υπέρ και των δύο ταυτόχρονα. Αρκεί να διοργανωθεί από το ίδιο το ΚΚΕ. Γιατί σε συγκεντρώσεις άλλων οι ΚουΚουΕδες δεν συγκεντρώνονται.


Σε όλες αυτές τις συγκεντρώσεις μπορεί να συγκεντρωθεί δικαιωματικά και η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει το ΟΧΙ και το ΛΕΥΚΟ, ενώ παράλληλα μπορεί να λάβει μέρος σε όποια συγκέντρωση πραγματοποιηθεί από υπέρμαχους του ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Γιατί η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει να είναι ΠΑΡΟΥΣΑ από το να υποστηρίξει το ΟΧΙ. Διότι το ΟΧΙ είναι πολύ αριστερό για έναν Συριζαίο. Ενώ το ΠΑΡΩΝ είναι τόσο αριστερό όσο  αντέχει ένας Συριζαίος.


Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους βουλευτές του αυτόν τον καιρό είναι το ποιος είναι περισσότερο αριστερός από τον άλλο. Απλώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν αριστερά είναι όπως μας βλέπουν ή όπως τους βλέπουμε.  


Ο μόνος που δεν έχει τέτοια προβλήματα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος τα έχει τελείως ξεκαθαρισμένα μέσα στο κεφάλι του.  Αριστερός είναι όποιος γουστάρει. Ακόμα και η Ραχήλ Μακρή.