Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Τα ευρώ τρώγονται, ο πολιτισμός δεν τρώγεται.



Στη συνεδρίαση του ΕΛΚ συμμετείχε την Κυριακή ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Όπως τόνισε, η ΝΔ κάνει το καθήκον της και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει συμφωνία στη Βουλή ώστε να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια εντός Ευρωζώνης. Το πώς θα ζήσουμε είναι δευτερευούσης σημασίας για τον Ευάγγελο Μειμαράκη. Το βασικό είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και όλα τα άλλα να πάνε να γαμηθούν.  

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία όλα τα προηγούμενα χρόνια έκανε το εθνικό της καθήκον. Υπέγραψε ότι μνημόνιο κυκλοφόρησε ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ. 

Παρόλαυτα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι δυστυχώς πέρασαν έξι μήνες χωρίς η νέα κυβέρνηση να υπογράψει ούτε ένα νέο μνημόνιο. Έστω ένα μικρό. Κάτι που να μας κρατήσει, έστω και για λίγο, στην Ευρωζώνη. 

Γιαυτό ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει πια το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι και να ξεκινήσει επιτέλους να υπογράφει τα μνημόνια, μη γίνει καμιά στραβή και βγούμε από την Ευρωζώνη. 

Γιατί ο Έλληνας μπορεί να έχει χίλια κακά αλλά είναι Ευρωπαίος. Και μάλιστα περισσότερο Ευρωπαίος από όλους τους άλλους. Οπότε δικαιούται να παραμείνει στο ευρώ. Άλλωστε εμείς τους δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού και αυτοί το ευρώ. Δίκαιη η ανταλλαγή. Τώρα δεν γίνεται να μας το πάρουν πίσω. Εκτός και αν μας επιστρέψουν τα φώτα του πολιτισμού. Αν και εδώ που τα λέμε, τι να τα κάνουμε τα φώτα του πολιτισμού;

Αφού δεν τρώγονται. 

Ενώ τα ευρώ τρώγονται!