Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Το Πασόκ από την πολύ συσπείρωση εξαφανίστηκε.

Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε η Χαριλάου Τρικούπη ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Η επίθεση σχετίζεται με την φημολογούμενη εξαγγελία ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό. Κίνηση που, όπως υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, υπονομεύει την ενότητα του κόμματος. Δεν ξεκαθαρίστηκε στην ενότητα ποιανού κόμματος αναφέρετε η Χαριλάου Τρικούπη αφού οι επιλογές είναι πολλές. Πασόκ, Ελιά, Δημοκρατική Παράταξη, Ν.Δ. ή κάτι άλλο;

Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση που εκδόθηκε, είναι αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου. Και δεν είναι απλώς αδιανόητο αλλά και αδύνατο αφού για να υπονομευθεί η ενότητα ενός κόμματος πρέπει το κόμμα να είναι ενωμένο. Ενώ το Πασόκ είναι διαλυμένο.

Επίσης μόνος του ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να υπονομεύσει καμία ενότητα αφού στη χειρότερη περίπτωση από τη μια μεριά θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και από την άλλη μεριά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με όλους τους υπόλοιπους. Εκτός αν τελικά βρεθεί από τη μια μεριά ο Γιώργος Παπανδρέου παρέα με κάποιους και από την άλλη μεριά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους υπόλοιπους. Οπότε την ενότητα δεν την υπονομεύει ο Γιώργος Παπανδρέου μόνος του αλλά παρέα με κάποιους άλλους.

Η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι ευτυχώς που δεν ζει ο Αντρέας Παπανδρέου γιατί αλλιώς θα πάθαινε αγκύλωση από τις πολλές μούντζες που θα έριχνε στον υιό του. Γιατί οι κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου συνιστούν προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης.

Βέβαια ο Γιώργος Παπανδρέου θα γλίτωνε με μερικές εκατοντάδες φάσκελα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα τη γλίτωνε τόσο εύκολα. Γιατί οι κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν συνιστούν απλώς προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μια προσβολή από μόνος του.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την ενότητα του χώρου. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται με τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος κατάφερε στις μέρες του τα τρία εκατομμύρια ψηφοφόρων να τα συσπειρώσει στα σώματα επτακοσίων χιλιάδων. Τους οποίους στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος τους συσπείρωσε ακόμα περισσότερο. Αν τελικά συνυπάρξουν οι δυο τους στο Πασόκ, σίγουρο είναι ότι από την πολύ συσπείρωση το Πασόκ θα εξαφανιστεί.

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε.