Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος γεννήθηκε δεξιός αλλά θα πεθάνει αριστερός .



Επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί ότι υποβάλει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής , Ευάγγελο Μεϊμαράκη , ο υποψήφιος της ΝΔ για τον δήμο Αθηναίων , Άρης Σπηλιωτόπουλος. Τώρα πλέον ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος μπορεί να δώσει ολόκληρη την ψυχή του στον δήμο Αθηναίων και όχι τη μισή στον δήμο και την άλλη μισή στην Ν.Δ. Ας ελπίσουμε η Ν.Δ. να μην το πάρει κατάκαρδα . 

Πλέον ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι πιο ανεξάρτητος από τον συνυποψήφιο του φιλελέ , Νικήτα Κακλαμάνη , ο οποίος δεν παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα . Γιατί ο Νικήτας Κακλαμάνης γεννήθηκε Ν.Δ. και θα πεθάνει Ν.Δ. 

Με αυτή του την κίνηση ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τονίζει την ανάγκη της υπέρβασης των στενών κομματικών διαφορών και τους στείρους διαχωρισμούς σε δεξιούς , αριστερούς και κεντρώους . Γιατί αν είσαι δεξιός σε ψηφίζουν μόνο δεξιοί , αν είσαι αριστερός σε ψηφίζουν μόνο αριστεροί , ενώ αν είσαι κεντρώος δεν σε ψηφίζει κανένας . 

Όμως αν είσαι ένα τίποτα , όλο και κάποιος θα σε ψηφίσει . Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι κύριοι τίποτα που στο παρελθόν κέρδισαν την ψήφο του ελληνικού λαού .

Βέβαια αν η Ν.Δ. είχε μεγάλα ποσοστά , τότε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα συνέχιζε να είναι Ν.Δ. και να μην νοιώθει καμιά ανάγκη για υπέρβαση των στενών κομματικών διαφορών . Σήμερα όμως που τα ποσοστά της Ν.Δ. δεν βγάζουν , όχι δήμαρχο , αλλά ούτε κλητήρα , μια ανάγκη για υπέρβαση των στενών κομματικών διαφορών , όσο να ‘ναι , υπάρχει .

Έτσι , πλέον ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν είναι Ν.Δ. Και ας γεννήθηκε Ν.Δ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πεθάνει και Ν.Δ. Αν θες , ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μπορεί να πεθάνει και κομμουνιστής . Αρκεί να τον ψηφίσεις . 

Αυτή η κατάσταση φαίνεται να μπερδεύει τον αγνό Νεοδημοκράτη , αφού δεν ξέρει ποιον να ψηφίσει . Τον Άρη Σπηλιωτόπουλο που δεν είναι Ν.Δ. αλλά τον στηρίζει η Ν.Δ. ή τον Νικήτα Κακλαμάνη που είναι Ν.Δ. αλλά δεν τον στηρίζει η Ν.Δ. ; 

(Δύσκολοι καιροί για Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους.)