Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Όλοι εναντίον όλων .Όλοι εναντίον όλων σήμερα στη βουλή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον ισολογισμό και απολογισμό του οικονομικού έτους 2012 . 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση , δηλαδή την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ , ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ενίσχυσε την ύφεση και την ανεργία . Ένας πόντος για τον ΣΥΡΙΖΑ .

Στην αντεπίθεση πέρασε το ΠΑΣΟΚ , με πρωτοστάτες τον Φ. Σαχινίδη και τον Π. Κουκουλόπουλο , οι οποίοι κατηγόρησαν την Ν.Δ. επειδή δεν στήριξαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , την εποχή που το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση . Τα σκάγια πήραν και τη ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας την ότι μπαινοβγαίνει στις κυβερνήσεις . Με ένα σμπάρο δύο πόντοι για το ΠΑΣΟΚ .

Βλέποντας οι βουλευτές της Ν.Δ. ότι έχουν μείνει πίσω , περνάνε στην αντεπίθεση με αιχμή του δόρατος τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών , Χρήστος Σταικούρας , ο οποίος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε πολλές αναδιαρθρώσεις του προϋπολογισμού . Σε αυτό το σημείο διέκοψε ο Συριζαίος , Παναγιώτης Λαφαζάνης , λέγοντας ότι αυτή η επίθεση δεν μπορεί να κερδίσει πόντο και προέτρεψε τον Χρήστο Σταϊκούρα να προσπαθήσει περισσότερο . Παίρνοντας κουράγιο ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. είναι τρομερή κυβέρνηση αφού δημιούργησε πρωτογενές πλεόνασμα και αν παραμείνει κυβέρνηση θα δημιουργήσει δευτερογενές , τριτογενές ακόμα και τεταρτογενές πλεόνασμα . Όλη η βουλή συμφώνησε ότι η Ν.Δ. δικαιούται έναν πόντο και έτσι η παράταξη του Αντώνη Σαμαρά σκόραρε .

Παρόλαυτα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς μοιράζει το πρωτογενές πλεόνασμα σε ανέργους οι οποίοι έγιναν άνεργοι λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος . Ήταν μάλιστα τόσο ευχαριστημένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την ετοιμολογία του που σιγοψιθύρισε : “Σου πήρα τα σώβρακα , κουφάλα” . Με αυτό τον πόντο ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τους δύο πόντους και ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με το ΠΑΣΟΚ . 

Σε αυτό το σημείο ο Δ. Γελαλής ζήλεψε την δόξα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και αναφώνησε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μούφα αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου ανέρχονται στα 4,4 δις ευρώ . Άλλος ένας πόντος για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος περνάει πρώτος στη βαθμολογία .

Την πεσμένη υπόληψη της κυβέρνησης ανέλαβε να ανυψώσει η Σοφία Βούλτεψη η οποία όμως κάθε φορά που μιλάει , η Ν.Δ. χάνει 1% στις δημοσκοπήσεις . Είπε λοιπόν η Σοφία Βούλτεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΔΝΤ , ότι οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ θα ασφαλιστούν για έναν χρόνο και μετά ας κόψουν το κεφάλι τους και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα , που είναι από το αίμα των ελλήνων , μπορεί να είναι ψίχουλα αλλά στη Βενεζουέλα δεν έχουν ούτε γάλα , ούτε αλεύρι , ούτε ψωμί άρα ούτε και ψίχουλα . Μετά από αυτές τις δηλώσεις το ποσοστό της Ν.Δ. στις επόμενες δημοσκοπήσεις πρέπει να είναι κάτω από το 15% .

Για την τιμή των όπλων ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ , Δημήτρης Αναγνωστάκης, τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ψηφίσει ούτε το πρώτο μνημόνιο , ούτε το δεύτερο , αλλά ούτε και το μεσοπρόθεσμο και ας μπαινοβγαίνει στην κυβέρνηση . Ένας πόντος για τη ΔΗΜΑΡ λοιπόν .

Το ίδιο έπραξε και η ΑΝΕΛ με την Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα να υπενθυμίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες παραδέχθηκαν ότι το πρόγραμμα της λιτότητας ήταν λάθος . Ένας πόντος και για την ΑΝΕΛ .

Κάπου εκεί ξύπνησε και το ΚΚΕ και θυμήθηκε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση ταυτόχρονα θεωρώντας τον έναν χειρότερο από τον άλλον . Δυο πόντοι για το ΚΚΕ κάνοντας την ανατροπή.

Τέλος ο χρυσαυγίτης Μιχαήλ Αρβανίτης , λίγο πριν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό , είπε ότι το χρέος είναι κατά 75% παράνομο , οπότε πήρε έναν πόντο ώστε να εξαφανιστούν οι υποψίες περί πολιτικών διώξεων εναντίον της χρυσής αυγής .

(Τελικά οι συζητήσεις στη βουλή αποδεικνύουν ότι οι έλληνες διαθέτουν αστείρευτο χιούμορ)