Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Όλοι εναντίον όλων .



Όλοι εναντίον όλων σήμερα στη βουλή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον ισολογισμό και απολογισμό του οικονομικού έτους 2012 . 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση , δηλαδή την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ , ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ενίσχυσε την ύφεση και την ανεργία . Ένας πόντος για τον ΣΥΡΙΖΑ .

Στην αντεπίθεση πέρασε το ΠΑΣΟΚ , με πρωτοστάτες τον Φ. Σαχινίδη και τον Π. Κουκουλόπουλο , οι οποίοι κατηγόρησαν την Ν.Δ. επειδή δεν στήριξαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , την εποχή που το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση . Τα σκάγια πήραν και τη ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας την ότι μπαινοβγαίνει στις κυβερνήσεις . Με ένα σμπάρο δύο πόντοι για το ΠΑΣΟΚ .

Βλέποντας οι βουλευτές της Ν.Δ. ότι έχουν μείνει πίσω , περνάνε στην αντεπίθεση με αιχμή του δόρατος τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών , Χρήστος Σταικούρας , ο οποίος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε πολλές αναδιαρθρώσεις του προϋπολογισμού . Σε αυτό το σημείο διέκοψε ο Συριζαίος , Παναγιώτης Λαφαζάνης , λέγοντας ότι αυτή η επίθεση δεν μπορεί να κερδίσει πόντο και προέτρεψε τον Χρήστο Σταϊκούρα να προσπαθήσει περισσότερο . Παίρνοντας κουράγιο ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. είναι τρομερή κυβέρνηση αφού δημιούργησε πρωτογενές πλεόνασμα και αν παραμείνει κυβέρνηση θα δημιουργήσει δευτερογενές , τριτογενές ακόμα και τεταρτογενές πλεόνασμα . Όλη η βουλή συμφώνησε ότι η Ν.Δ. δικαιούται έναν πόντο και έτσι η παράταξη του Αντώνη Σαμαρά σκόραρε .

Παρόλαυτα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς μοιράζει το πρωτογενές πλεόνασμα σε ανέργους οι οποίοι έγιναν άνεργοι λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος . Ήταν μάλιστα τόσο ευχαριστημένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την ετοιμολογία του που σιγοψιθύρισε : “Σου πήρα τα σώβρακα , κουφάλα” . Με αυτό τον πόντο ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τους δύο πόντους και ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με το ΠΑΣΟΚ . 

Σε αυτό το σημείο ο Δ. Γελαλής ζήλεψε την δόξα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και αναφώνησε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μούφα αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου ανέρχονται στα 4,4 δις ευρώ . Άλλος ένας πόντος για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος περνάει πρώτος στη βαθμολογία .

Την πεσμένη υπόληψη της κυβέρνησης ανέλαβε να ανυψώσει η Σοφία Βούλτεψη η οποία όμως κάθε φορά που μιλάει , η Ν.Δ. χάνει 1% στις δημοσκοπήσεις . Είπε λοιπόν η Σοφία Βούλτεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΔΝΤ , ότι οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ θα ασφαλιστούν για έναν χρόνο και μετά ας κόψουν το κεφάλι τους και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα , που είναι από το αίμα των ελλήνων , μπορεί να είναι ψίχουλα αλλά στη Βενεζουέλα δεν έχουν ούτε γάλα , ούτε αλεύρι , ούτε ψωμί άρα ούτε και ψίχουλα . Μετά από αυτές τις δηλώσεις το ποσοστό της Ν.Δ. στις επόμενες δημοσκοπήσεις πρέπει να είναι κάτω από το 15% .

Για την τιμή των όπλων ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ , Δημήτρης Αναγνωστάκης, τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ψηφίσει ούτε το πρώτο μνημόνιο , ούτε το δεύτερο , αλλά ούτε και το μεσοπρόθεσμο και ας μπαινοβγαίνει στην κυβέρνηση . Ένας πόντος για τη ΔΗΜΑΡ λοιπόν .

Το ίδιο έπραξε και η ΑΝΕΛ με την Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα να υπενθυμίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες παραδέχθηκαν ότι το πρόγραμμα της λιτότητας ήταν λάθος . Ένας πόντος και για την ΑΝΕΛ .

Κάπου εκεί ξύπνησε και το ΚΚΕ και θυμήθηκε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση ταυτόχρονα θεωρώντας τον έναν χειρότερο από τον άλλον . Δυο πόντοι για το ΚΚΕ κάνοντας την ανατροπή.

Τέλος ο χρυσαυγίτης Μιχαήλ Αρβανίτης , λίγο πριν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό , είπε ότι το χρέος είναι κατά 75% παράνομο , οπότε πήρε έναν πόντο ώστε να εξαφανιστούν οι υποψίες περί πολιτικών διώξεων εναντίον της χρυσής αυγής .

(Τελικά οι συζητήσεις στη βουλή αποδεικνύουν ότι οι έλληνες διαθέτουν αστείρευτο χιούμορ)