Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Δεν παραγράφονται τα αδικήματα του Παπακωνσταντίνου . Του Νταλάρα μήπως ;



Δεν τίθεται θέμα παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός οικονομικών , Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ , όπως αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο την Κυριακή. 

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε την ευγενή καλοσύνη να σβήσει τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα και στη συνέχεια να την χάσει .

Αφού πέρασαν σχεδόν εννέα μήνες μέχρι να αποφασιστεί εάν το αδίκημα έχει παραγραφεί ή όχι , η υπόθεση υπολογίζεται να εκδικαστεί σε καμιά δεκαετία ώστε σίγουρα να έχει παραγραφεί μέχρι τότε .

Τουλάχιστον θα αρχίσει η προανάκριση η οποία όλο και κάτι καλό μπορεί να βγάλει για κάποιον πρώην πρωθυπουργό που φυτεύει δέντρα με γλάστρες μπας και τον απαλλάξουν λόγω βλακείας καθώς και για έναν νυν αναπληρωματικό πρωθυπουργό ο οποίος μόλις έπεσε στα χέρια του η λίστα Λαγκάρντ , την ξανάχασε .

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους πέντε δικαστικούς του Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου οι οποίοι θεώρησαν ότι μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 η Βουλή συνεδρίασε μόνο μία μέρα η οποία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κοινοβουλευτική περίοδος οπότε δεν μπόρεσε να ασκήσει την αρμοδιότητά της επί της υπόθεσης . Το μόνο που πρόλαβε εκείνη η βουλή ήταν να εκλέξει τον πρόεδρο ώστε να διορίσει την κόρη του .

Βλέπεις αυτά είναι κόλπα ζόρικά που μόνο ο Καραμανλής μπορούσε να πραγματοποιήσει με επιτυχία ξεμπλέκοντας όλους τους πολιτικούς από τα σκάνδαλα της περιόδου 2004 – 2007 . Εκτός αν είδες κανέναν πολιτικό να κατηγορείται για τις υποθέσεις του Βατοπεδίου και των δομημένων .
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου, σε βαθμό κακουργήματος , καθώς και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Δηλαδή παιχνιδάκια σε σχέση με αυτά που έκαναν άλλοι .

Αλήθεια , τώρα που η Λίστα Λαγκάρντ έχει ξαναβρεθεί , γιατί δεν αξιοποιείται ;

(Έτσι όπως πάει η κατάσταση , βλέπω συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στον κορυδαλλό με αξιωματική αντιπολίτευση την χρυσή αυγή.)