Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Διαγραφές

Να διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές που θεωρούν ότι οι πράξεις της 17Ν είναι πολιτικές , καλεί τον Αλέξη Τσίπρα  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , θεωρώντας ότι αν δεν το κάνει τότε το κόμμα του θα αποτελεί συνιστώσα της τρομοκρατίας . 

Σχεδόν άμεση ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δήλωσε ότι αν ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να διαγραφούν όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πολιτικές τις πράξεις της 17 Ν τότε θα πρέπει να διαγράψει και ο ίδιος τους βουλευτές της Ν.Δ. που οραματίζονται να πάρουνε την Πόλη . Σε αντίθεση περίπτωση προειδοποίησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι το κόμμα του θα αποτελεί συνιστώσα της Χρυσής Αυγής .

Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο γιατί τότε θα πρέπει να διαγράψει όλους τους βουλευτές του . Αντί για αυτό πρότεινε να διαγράψει όσους βουλευτές της Ν.Δ. καταψηφίσουν το επόμενο μνημόνιο .

Στη συζήτηση μπήκε και ο αναπληρωματικός πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , που ακόμα δεν λέει να ψοφήσει , Ευάγγελος Βενιζέλος , ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αυτός δεν πρόκειται να διαγράψει κανέναν από το κόμμα του γιατί αλλιώς θα κινδυνέψει να μείνει μόνος του στα έδρανα της βουλής . Αντίθετα προθυμοποιήθηκε να δεχτεί στο κόμμα του όσους βουλευτές διαγραφούν από τα υπόλοιπα κόμματα . 

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας , για να την σπάσει στον Αντώνη Σαμαρά , όχι μόνο δεν διέγραψε τους βουλευτές που θεωρούν ότι τα μέλη της 17Ν δρούσαν με πολιτικά κίνητρα αλλά διέγραψε τον Πέτρο Τατσόπουλο ο οποίος τάχθηκε ανοικτά και απερίφραστα κατά της τρομοκρατίας .

(Να υποθέσω ότι μετά τα δίπολα ευρώ-δραχμή και φιλοευρωπαιστής – αντιευρωπαιστής , το επόμενο δίλλημα που θα φορεθεί φέτος το Χειμώνα θα είναι υπέρ της τρομοκρατίας – κατά της τρομοκρατίας ; Υπέρ , υπέρ ! )