Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ζητείται φιλελές για τη θέση του δημάρχου στην Αθήνα .

Σε πονοκέφαλο για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξελίσσεται η απόφαση για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα υποστηρίξει η Ν.Δ. στην Αθήνα . Τα ονόματα που είχε στο μυαλό του φαίνεται να τα ξέχασε αφού πρόκειται για κλασσικούς φιλελέδες βγαλμένους από τα σπλάχνα του κόμματος . Δένδιας , Κακλαμάνης , Κεφαλογιάνη και το κακό συναπάντημα είναι φυσικό να ακολουθήσουν δημοσκοπικά την κατρακύλα του κόμματος σε μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση . Όχι την κατρακύλα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις του Μπάμπη του ΣΚΑΙ αλλά την πραγματική κατρακύλα .

Ο Αντώνης ο Σαμαράς αυτή τη στιγμή χρειάζεται έναν υποψήφιο φιλελέ μεν , αδήλωτο δε . Έναν υποψήφιο εκτός κόμματος , ικανό να τραβάει τα βλέμματα όχι μόνο των κολλημένων  φιλελέδων . Αυτοί ψηφίζουν αβίαστα ακόμα και Λιάπη . Πρέπει  να αποτελέσει πόλο έλξης ακόμα και των δυσαρεστημένων φιλελέδων που ορκίζονται ότι προτιμούν να τους κοπεί το χέρι παρά να ξαναματαψηφίσουν Ν.Δ. Τέτοιον υποψήφιο έχει ανάγκη ο Αντώνης ο  Σαμαράς . Αιτήσεις γίνονται δεκτές στα γραφεία του κόμματος για όποιον θεωρεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις . 

Τα πράγματα βέβαια για την Ν.Δ. δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο αφού ο Ηλίας Ψινάκης αποφάσισε να κατέβει στις δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος οπότε ο ανταγωνισμός αυξάνεται . Με αντιπάλους τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ , της χρυσής αυγής και τον Ηλία Ψινάκη ακόμα και η δεύτερη θέση φαντάζει βουνό για τον υποψήφιο της ΝΔ . 

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τζούλια Αλεξανδράτου ψήνεται για δήμαρχος . Μήπως να το σκεφτόταν λίγο ο Σαμαράς ; Λίγο σβέλτα όμως γιατί ο Καρατζαφέρης παραμονεύει .

(Κάτι μου λέει ότι η Ν.Δ. τελικά δεν θα υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο στην Αθήνα . Θα αφήσει τον λαό να επιλέξει κατά βούληση , δίχως κομματικές υποδείξεις . Μεγάλη καρδιά ο πρωθυπουργός .)