Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Δόση νο Χ . Μνημόνιο νο 3 ;

(Από τα κουρέλια τραγουδάμε ... ακόμα) 



Καθυστερημένη, αλλά ενισχυμένη αναμένεται η επόμενη δόση προς την Ελλάδα, που σύμφωνα με “Τα Νέα Σαββατοκύριακο” θα κυμαίνεται από 11 έως 16 δισ. ευρώ , ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων στις δημοσκοπήσεις . Αν η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι μικρή τότε η συγκυβέρνηση θα ενισχυθεί με μια αξιοσέβαστη δόση ώστε να στηριχτεί η ιδέα ότι πάμε καλά και μέσα και έξω . 

Σε περίπτωση όμως που το παιχνίδι έχει χαθεί με τη διαφορά να αγγίζει διψήφιο νούμερο , υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η τρόικα να κάψει την συγκυβέρνηση κόβοντας τη χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μείνουμε με τον Σαμαρά στο χέρι χωρίς δόσεις . Αυτό θα σημαίνει ότι πάμε καλά μόνο μέσα αλλά όχι και έξω . Κάτι που φαίνεται παράλογο αφού έως σήμερα πηγαίναμε καλά έξω ενώ μέσα πατώναμε .

Γιαυτό άλλωστε οι δημοσκοπήσεις είναι πειραγμένες ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. να βρίσκονται κοντά , μπας και πάρουμε τελικά τη δόση . Γιατί αν έχεις Σαμαρά μαζί με δόσεις , ο Έλληνας ευχαριστημένος θα είναι . Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο τράχηλος του Έλληνα μόνο τον ζυγό δεν υπομένει . Τον Σαμαρά , τον Βενιζέλο , τα μνημόνια και τις τρόικες τα υπομένει αβίαστα . Αν όμως ξεμείνει ο Σαμαράς από δόσεις τότε ο Έλληνας είναι ικανός να ψηφίσει ακόμα και ΠΑΣΟΚ για εκδίκηση . Με αρχηγό τον Παπανδρέου .

Η έγκριση αναμένεται στα τέλη Μαρτίου, για να μπορέσει να αποπληρωθεί το ομόλογο του Μαΐου, με την προϋπόθεση πάντα να ισχύουν οι απαιτήσεις που ζητεί η τρόικα , δηλαδή να υπάρχει ακόμα η συγκυβέρνηση . 

(Στην αρχή μετράγαμε τις δόσεις μία – μία . Λέγαμε ότι πήραμε την πρώτη δόση , μετά την δεύτερη και πήγαινε λέγοντας . Δεν είχαμε συνηθίσει ακόμα .
Σήμερα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη δόση . Έχουμε χάσει το μέτρημα . Έχουμε συνηθίσει .
Τουλάχιστον ξέρουμε ότι το επόμενο μνημόνιο θα είναι το τρίτο . Ή μήπως το τέταρτο ;)