Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Οι δημοτικοί μπάτσοι στην υπηρεσία του νόμου.

Στις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν διατεθεί προσωρινά παρουσιάζονται σήμερα, Δευτέρα, 1.536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Ωστόσο, προς το παρόν τα ακριβή καθήκοντα τους δεν έχουν καθοριστεί.

Υπήρξε πρόταση οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί να χρησιμοποιηθούν από τα οικία αστυνομικά τμήματα ως επικουρικό προσωπικό σε ξυλοδαρμούς κρατουμένων όμως κάτι τέτοιο έχει απορριφθεί από την ηγεσία της αστυνομίας αφού, όπως διευκρίνισε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Βασίλης Κικίλιας , οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί δεν έχουν δικαίωμα βιαιοπραγίας γιατί δεν είναι πραγματικοί αστυνομικοί αλλά μπήκαν στην αστυνομία από την πίσω πόρτα.

Την αντίδρασή της για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αφού θεωρεί ότι αν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί δεν έχουν δικαίωμα να δέρνουν τότε δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται στην αστυνομία. Βάρος θα είναι. Γιαυτό καλούν την ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ να επανεξετάσει το θέμα και να παράσχει επαγγελματικά δικαιώματα στους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς ξεκινώντας με απλές σφαλιάρες και όσο περνάνε τα χρόνια να αναβαθμίζονται φτάνοντας στο δικαίωμα της μπουνιάς και της κλωτσιάς.


Στην διάθεση τους στην ΕΛ.ΑΣ. αντιδρούν και οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί αφού υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι δεν ήθελαν να γίνουν αστυνομικοί και να κυνηγάνε τους κλέφτες αλλά να κάνουν βόλτες στο δήμο με τις ωραίες στολές τους και να πίνουν καφέ τσάμπα στις καφετέριες. Παρόλαυτα δεν αντιδρούν ακόμα έντονα αφού πλέον οι καφετέριες δεν τους παρέχουν τσάμπα καφέ ενώ ευελπιστούν ότι αν ξαναφορέσουν την ωραία τους στολή, έστω και ως αστυνομικοί, όλο και κάποιο κέρασμα θα έχουν. Άλλωστε το σήμα της ΕΛ.ΑΣ. έχει μεγαλύτερο κύρος από αυτό του δήμου αφού σου δίνει τη δυνατότητα να διευρύνεις τον κύκλο εργασιών σου από απλές παραβάσεις τραπεζοκαθισμάτων ακόμα και σε διακίνηση ναρκωτικών.