Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Συνεργασία ΔΗΜΑΡ με ότι να ‘ναι .



Συνεδριάζει το Σάββατο η κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με σκοπό να παρθεί μια απόφαση σχετικά με την συνεργασία του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές . Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι κάθε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ θέλει να συνεργαστεί και με διαφορετική παράταξη . 

Εδώ που τα λέμε το να θέλει το κάθε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με διαφορετική παράταξη φαίνεται λογικό . Αφού όταν όλοι μαζί συμφώνησαν να συνεργαστούν με έναν , αυτός ο ένας ήταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. Από τότε η ΔΗΜΑΡ πήρε την κάτω βόλτα , διότι θεωρήθηκε λάθος η κίνηση . Τώρα αν θεωρήθηκε λάθος που συνεργάστηκε ή που αποχώρησε από την συγκυβέρνηση δεν διευκρινίστηκε ποτέ . Πάντως κάποιο λάθος υπήρξε .

Αποφασισμένοι λοιπόν να μην ξανακάνουν λάθος τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να συνεργαστούν ο καθένας και με διαφορετική παράταξη . Έτσι ώστε, εάν ένας κάνει λάθος οι άλλοι να μην την πατήσουν . 

Ο Γιάννης Πανούσης (καμία σχέση με τον Τζίμη) αποφάσισε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο θεωρεί βασικό πόλο της κεντροαριστεράς . Υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε άλλη συνεργασία ουσιαστικά θα είναι συνεργασία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ . Και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντροαριστερά , οι άλλοι δεν θα ανήκουν στην κεντροαριστερά . Τόσο απλά .

Από την άλλη πλευρά ο Σπύρος Λυκούδης επιμένει στην σύμπραξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων . ΔΗΜΑΡ , ΠΑΣΟΚ , Οικολόγοι και ότι άλλο περισσεύει , όλα σε ένα νοικοκυρεμένα . Διότι με τόσα μικρά προοδευτικά κόμματα να κατεβαίνουν στις εκλογές , μαζεύονται ένα σωρό προοδευτικά ψηφοδέλτια . Κρίμα να πηγαίνει τζάμπα τόσο χαρτί . Θα μπορούσαμε να το φτιάχναμε ένα σωρό προοδευτικά κωλόχαρτα .

Υπάρχει επίσης και ο Γρηγόρης Ψαριανός , γνωστός ψευτοαριστερός του συστήματος , ο οποίος δεν κρύβει ότι είναι fan του ΠΑΣΟΚ και απαιτεί συνεργασία μαζί του . Άλλωστε τι ΠΑΣΟΚ  , τι ΔΗΜΑΡ . Ένα τσιγάρο δρόμος .

Τέλος υπάρχουν και ένα σωρό βουλευτές της ΔΗΜΑΡ , που λέει ο λόγος , που επιτίθενται σε στελέχη του κόμματος που εμφανίζονται σε εκδηλώσεις των “58” που προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα κόμμα . Γιατί σου λένε ότι όσο οι 58 παραμένουν 58 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα . Άμα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται σαν τις κατσαρίδες τότε η ΔΗΜΑΡ θα σβήσει μια και καλή .

(Ρε παιδιά δεν πάτε σπίτια σας να ησυχάσετε;)