Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Λαϊκιστές

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος , ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάθεται στην καρέκλα του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. , δήλωσε σε συνέντευξη του ότι το Πασόκ λαϊκίζει. Διότι το Πασόκ διαμορφώνει δικό του πολιτικό στίγμα διαφορετικό από αυτό της Ν.Δ. Και αφού η Ν.Δ. δεν λαϊκίζει τότε το Πασόκ λαϊκίζει. 

Από την άλλη , το Πασόκ υποστηρίζει ότι δεν λαϊκίζει αλλά ότι απλώς παρέχει κοινωνική πολιτική. Μάλιστα για να αποδείξει ότι δεν λαϊκίζει έφερε ως παράδειγμα τον ΣΥΡΙΖΑ που λαϊκίζει. Ώστε μετά τη σύγκριση να φανεί ποιος λαϊκίζει και ποιος δεν λαϊκίζει. 

Με αυτό το συμπέρασμα συμφώνησε τελικά και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος τελικά παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει ενώ το Πασόκ διαμορφώνει κοινωνική πολιτική η οποία μπορεί να είναι λίγο λαϊκίστικη αλλά τουλάχιστον δεν είναι ανεύθυνη άρα θα μπορούσε να είναι κοινωνική. Οπότε δεν είναι τελείως λαϊκίστικη.

Όλοι πάντως συμφώνησαν ότι αυτός που λαϊκίζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος , αν κερδίσει την εξουσία , δεν θα μας πάρει τα λεφτά ,  τα σπίτια και τις γυναίκες αλλά αντίθετα θα μας δώσει πολλά λεφτά , μεγαλύτερα σπίτια και καλύτερες γκόμενες. Αν και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κοινωνική πολιτική και όχι ως λαϊκισμός.