Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αζερμπαϊτζάν , Ελλάδα , Υπόλοιποι : The success road


     Όπως έχουμε ήδη ξαναγράψει , οι επιτυχίες του πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά , δεν λένε να τελειώσουν . Μετά την αθρόα εισροή τουριστών στα ελληνικά νησιά , την εκμετάλλευση των άπειρων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας μας και τις τρομερές αναπτυξιακές συνεργασίες με τους κινέζους κροίσους , σειρά πήρε ο αγωγός TAP ο οποίος θα περνάει μέσα από τη χώρα μας και θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο αρίστης ποιότητας την Ευρώπη .


     Συγκεκριμένα ο αγωγός θα περνάει από το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία , από εκεί στην Αλβανία και θα τερματίζει στην Ιταλία .
Αυτό μας δίνει ένα σπουδαίο στρατηγικό πλεονέκτημα απέναντι στην Αλβανία , στην Ιταλία και γενικότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη αφού όποτε μας καπνίσει κλείνουμε τις στρόφιγγες και βυθίζουμε όλη την Ευρώπη στον ενεργειακό Μεσαίωνα .

     Το μειονέκτημα βέβαια είναι ότι το ίδιο μπορεί να κάνει η Τουρκία σε εμάς αφού ο αγωγός πρώτα θα περνάει από εκεί και μετά από εδώ .

     Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από τον ίδιο τον Φαήλο Κρανιδιώτη , η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ,  πίεσε μέχρι τελευταία στιγμή ώστε ο αγωγός να περνάει πρώτα από την Ελλάδα , μετά να κάνει όπισθεν και να κατευθύνεται προς την Τουρκία και μετά ξανά αναστροφή για Αλβανία και Ιταλία . Το σχέδιο όμως , αν και συζητήθηκε διεξοδικά , τελικά απορρίφθηκε αφού η αναστροφή στο Τουρκικό έδαφος κρίθηκε παράνομη οπότε θα έπρεπε ο αγωγός να επιστρέψει στο Αζερμπαϊτζάν .

      Όπως και να έχουν τα πράγματα , ο αγωγός αποτελεί σημαντική προσωπική επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά  αφού , αν δεν ήταν αυτός , το Αζερμπαϊτζάν δεν θα ήθελε να στείλει φυσικό αέριο στην Ευρώπη . Θα το έστελνε στην Ασία .

Για παλαιότερες επιτυχίες :