Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η πολιτική με γεμίζει με αυτοπεποίθηση .


    Το να ξεκινάς ως ένας άγνωστος πολιτικός από τη Μεσσηνία και , 25 χρόνια μετά , να θεωρείσαι ο πλέον πετυχημένος πολιτικός των ημερών μας και μια από τις σημαντικότερες μορφές του πολιτικού φάσματος , χωρίς ουσιαστικά να έχεις κάνει κάτι σημαντικό στην έως τώρα πολιτική σου καριέρα , είναι κάτι που δεν σου χαρίζεται . Θέλει τρόπο για να το πετύχεις . Θέλει να έχεις ξεστομίσει χείμαρρους μπουρδολογίας οι οποίοι να έχουν χαρακτηρίσει το ιδίωμα που υπηρετείς , να έχεις καταφέρει να παρασύρεις άτομα που δεν είναι τυπικοί οπαδοί σου , να έχεις συνάψει συμμαχίες με Βενιζελικούς θεούς και χρυσαυγίτικους δαίμονες για να πετύχεις το σκοπό σου .




     Γιαυτό αποτελείς τον πολιτικό που κυβερνάει αυτή τη στιγμή . Με πραγματικές 75 έδρες , άλλες 50 μπόνους του πολιτικού συστήματος και άλλες 28 δώρο από τον , προερχόμενο από το ίδιο πολιτικό καλούπι και με τις ίδιες πολιτικές επιδιώξεις , Βενιζέλο .

     Γιαυτό είσαι ο πολιτικός που καταλαμβάνεις την πρώτη θέση στην κατηγορία “καταλληλότερος πρωθυπουργός” .

     Γιαυτό θα είσαι ένας ακόμα πολιτικός που σε δύο - τρία χρόνια δεν θα σε θυμάται ούτε η μάνα σου ακολουθώντας τους πρώην καταξιωμένους , στην εποχή τους , πρωθυπουργούς που πέρασαν πλέον στο πάνθεον της ιστορίας ως αποτυχημένοι .

     Άλλος ένας μέτριος πολιτικός , για έναν μέτριο λαό .

     Έναν λαό που ακόμα ονειρεύεται τον μαρμαρωμένο βασιλιά που θα έρθει μια μέρα να συμπαρασύρει με την αύρα του και την ορμή του τον ελληνισμό σε νέες δοξασμένες μέρες .

     Όνειρα για έναν λαό ονειροπόλο .

     Πάντα παρακολουθώ και θα παρακολουθώ τις ομιλίες του Σαμαρά . Είναι ένας εύκολος τρόπος να συνειδητοποιώ ότι ζω σε μια κοινωνία μετρίων . Σε μια κοινωνία στην οποία μπορώ να πετύχω τα πάντα . Ακόμα και να γίνω πρωθυπουργός !

Έχε χάρη που δεν μου αρέσει να κυβερνώ ούτε να κυβερνιέμαι . Την γλυτώσατε !