Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Περί ΑΝΑΡΧΙΑΣ


     Σκοπός του Αναρχικού είναι η ισοπέδωση οποιασδήποτε μορφής τυραννίας  ( φασισμός , θρησκείες , κράτη , κεφάλαιο …  )

     Εχθρός είναι το κεφάλαιο , η θρησκεία , το κράτος , ο φασισμός … Ο καπιταλιστής , ο χριστιανός , ο κρατιστής , ο φασίστας είναι ο άμαχος πληθυσμός .

Ερώτηση : Αν , με κάποιο μαγικό τρόπο σκοτώσεις όλους τους καπιταλιστές , πόσοι καπιταλιστές θα μείνουν ;

Απάντηση :  Άλλοι τόσοι αφού δεν έχεις καταστρέψει το κεφάλαιο .

     Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τις υπόλοιπες μορφές τυραννίας .
Άρα κοπανάμε τον φασισμό και όχι τους φασίστες , το κεφάλαιο και όχι τον καπιταλιστή , τη θρησκεία και όχι τον θρήσκο , το κράτος και όχι τον κρατιστή .

     Αποτέλεσμα : Παγκόσμια ισότητα αφού πλέον κανένας δεν θα καπελώνει κανέναν . Θα εκλείψουν οι κοινωνικές ανισότητες . Οι μόνες ανισότητες που θα συνεχίσουν να υπάρχουν είναι αυτές που δημιουργεί η ίδια η φύση (ψηλός - κοντός , όμορφος – άσχημος ,  έξυπνος – Σαμαράς … και οι οποίες μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από όλους τους άλλους ).

     Προσοχή : Τυραννία σημαίνει μια εξωτερική αρχή που σου επιβάλει κάποια δύναμη .
     Όμως αν έχεις αποδεχθεί αυτή την εξωτερική αρχή τότε δεν αποτελεί τυραννία .
     Για παράδειγμα αν έχεις ψηφίσει Σαμαρά σημαίνει ότι τον έχεις αποδεχτεί άρα πρέπει να πάψεις να γκρινιάζεις γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκνευρίζεις εμάς που δεν τον έχουμε ψηφίσει . Το ίδιο ισχύει αν έχεις ψηφίσει Βενιζέλο . Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι για εσένα τυραννικός . Άσε τους Αναρχικούς να φωνάζουν .

     Επίσης αν η εξωτερική δύναμη ασκείται για το προσωπικό σου όφελος  τότε επίσης δεν αποτελεί τυραννία .
Ερώτηση Κρίσεως : Η αναγκαστική στράτευση γίνεται για το δικό σου όφελος ; (Εδώ σε θέλω μάγκα μου ) .

     Κάθε ομάδα που δημιουργείται από άτομα με κοινό σκοπό και στόχο , αναγκαστικά θα αναπτύξει φαινόμενα τυραννίας στο εσωτερικό της . Κάποιοι , λόγω εξυπνάδας , ικανότητας ή δύναμης  , έστω και ασυναίσθητα , θα καπελώσουν , αργά ή γρήγορα , τους υπόλοιπους . Άρα δεν υπάρχουν πραγματικές Αναρχικές ομάδες . Ο καθένας μόνος του για τον κοινό σκοπό . Άντε και καλή τύχη μάγκες .

     Η άσκηση της τυραννίας συνάδει με τη δύναμη . Όταν λέμε δύναμη εννοούμε πλειοψηφία , συνήθως με IQ ραδικιού . Πάρε παράδειγμα τους ψηφοφόρους της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τριάντα χρόνια και θα καταλάβεις . Εκτός αν είσαι ένας από αυτούς οπότε τσάμπα διαβάζεις .

     Άρα η τυραννία είναι δημοκρατικότατη αφού ασκείται από την πλειοψηφία . Ο μόνος τρόπος να μην λειτουργείς τυραννικά είναι να αποτελείς μειοψηφία . Αν κάποια στιγμή ο Αναρχισμός επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο (λέμε τώρα) , τότε ο Αναρχικός θα πρέπει να αποχωρήσει από την τυραννική , πλέον Αναρχία και να ορίσει έναν νέο πολιτικοιδεολογικό χώρο τον οποίο θα προσδιορίσει εξ’ αρχής .

     Ο Αναρχικός δεν μπαίνει σε καλούπια και στεγανά . Δεν αυτοχαρακτηρίζεται ως Αναρχικός γιατί τότε αυτοπεριορίζεται . Οδηγεί την Αναρχία σε παράδοξο και μετατρέπει τον εαυτό του σε μέρος αυτού του παράδοξου . Ο Αναρχικός δεν είναι τίποτα και κανένας . Άσε τους άλλους να προβληματίζονται για αυτό.

     Τέλος , Αναρχικός δεν γίνεσαι . Γεννιέσαι . Είναι θέμα καρδιάς . Άρα δεν παίζει ρόλο αν έχεις διαβάσει τα άπαντα από Μπακούνιν , Κροπότκιν και Προυντόν . Άσε που λόγο της απίστευτης βαρεμάρας που παρουσιάζουν τα γραπτά των θεωρητικών συντρόφων μάλλον λειτουργούν αποτρεπτικά για τον εν δυνάμει σύντροφο  .

     Σημαντικό σημείο : Ο Αναρχικός ποτέ δεν θα αλλάξει τον κόσμο . Τον μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι τον εαυτό του . Αλλά και αυτό είναι μια αρχή . Στο κάτω κάτω δεν θα ζήσει για πάντα . Ας κάνει τουλάχιστον αυτό που προλαβαίνει .

Άντε Συντρόφια και καλή επανάσταση .