Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ανοίξτε μου να μπω ρε … είμαι η ανάπτυξη !


    Κάτι μου λέει ότι η κρίση φτάνει στο τέλος της . Η ανάπτυξη είναι προ των πυλών . Χτυπάει την πόρτα μας : “Ανοίξτε φωνάζει , είμαι η ανάπτυξη” . Και για όσους δεν έχουν πάρει χαμπάρι να τους θυμίσω την προ λίγου καιρού συμφωνία του Πρωθυπουργού (το ΠΡ με κεφαλαία) με τους κινέζους επιχειρηματίες (μη σου πω με τους μεγιστάνες της παγκόσμιας οικονομίας και με πεις υπερβολικό ) . Κατά βάθος δεν κατάλαβα ποια ακριβώς ήταν η συμφωνία αλλά μήπως ο ΠΡωθυπουργός κατάλαβε ; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα βουλιάξουν τα νησιά από Κινέζους το καλοκαίρι . Είναι και μικροκαμωμένοι , καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο άρα χωράνε περισσότεροι . Σου ερχόταν ο Γερμανός , άπλωνε τις αρίδες του και δεν μπορούσες να περάσεις . Τώρα με τον Κινέζο είναι αλλιώς τα πράγματα . Άσε που είχε πήξει το μάτι σου στη δίμετρη Σκανδιναβή . Την ελληνίδα στο φτύσιμο την είχες . Πάρε τώρα το ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά με τα χέρια ανάταση να εκτιμήσεις την ελληνίδα . Σύσφιξη εθνικών σχέσεων όπως θα έλεγε και ο μορφωμένος χρυσαυγίτης κάπου χωμένος στο σπήλαιο των ιδεών του.

    Αν δεν σε έπεισα για την ανάπτυξη άκου και αυτό : “Στην ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας Υδρογονανθράκων με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών εξόρυξης των κοιτασμάτων της χώρας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός “ . Ιωάννινα , Κατάκωλο και Πατραϊκό είναι μόνο κάποιες ενδεικτικές τοποθεσίες όπου υπάρχουν άπειρα κοιτάσματα υδρογονανθράκων για κάθε γούστο . Για να κάψεις , να κάνεις εντριβές , να πιείς … από όλα έχει ο μπαξές . Σε λίγο μια πετρελαιοπηγή έξω από την πόρτα σου .  Και άσε τους Τούρκους να επαναστατούν . Ποιος έχει καιρό για επανάσταση τώρα . Έχουμε άλλες δουλειές . Έχουμε να αναπτυχθούμε .

    Για να προλάβω κάτι έξυπνους αντιδραστικούς ΣΥΡΙΖΑίους  που θα μου πουν ότι η ανεργία άγγιξε το 30 % , να ξέρουν ότι στις πετρελαιοπηγές θα δουλέψουν οι άνεργοι οπότε θα μειωθεί το ποσοστό ανεργίας . Είναι θέμα χρόνου . Πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι . Τώρα που σταμάτησαν να μας ψεκάζουν , θα μεγαλουργήσουμε πάλι . Γιατί όπως όλοι ξέρουμε καλά και οι χρυσαυγίτες καλύτερα , μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει ο Έλληνας και ξανά προς τη δόξα τραβά . Και άσε τη Ρεπούση να κουρεύεται .