Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Που πήγαν οι άντρες ρε Αντώνη ;


     Το βασικό πρόβλημα του Αντώνη σχετικά με τον ανασχηματισμό αποτελούν κάποια υπουργεία από τα οποία αναμένεται να απολυθούν εργαζόμενοι . Υπουργείο Παιδείας , Υγείας και Εργασίας είναι τρία υπουργεία στα οποία ο Αντώνης πρέπει να βάλει υπουργούς “σκυλιά του πολέμου” , αποκομμένους από συναισθηματικά διλλήματα και παρόμοιες αηδίες . Όχι σαν τον Μανιτάκη που του είπαν να απολύσει δύο χιλιάδες εργαζόμενους και έβαλε τα κλάματα . Εδώ χρειάζονται άντρες .


     Ένας σίγουρος είναι ο Βορίδης . Γνωστός ακτιβιστής της δεξιάς , δεν θα κωλώσει να απολύσει , όχι δύο χιλιάδες αλλά εκατόν δύο χιλιάδες αν χρειαστεί . Το ότι προέρχεται από την ακροδεξιά μόνο προσόν μπορεί να θεωρηθεί για την κυβέρνηση του Σαμαρά . Αν περιμένεις τις αξιολογήσεις για να απολύσεις με δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο , φέξε μου και γλίστρησα . Οριζόντιες απολύσεις και όποιον πάρει ο χάρος .

     Για τα υπόλοιπα υπουργεία δύσκολα θα βρει ο Αντώνης άντρες σαν τον Βορίδη . Εκτός αν κοιτάξει δεξιότερα όπου ο εκεί χώρος σφύζει από βαρβατίλα . Βάλε τον Καιάδα να απολύσει κόσμο και έχεις καθαρίσει . Δεν θα μείνει εργαζόμενος για εργαζόμενο . Πρώτα θα τους δέρνει , μετά θα τους απολύει και μετά θα τους ξαναδέρνει .

     Κατά τα άλλα ο Βενιζέλος φαίνεται να εξαργυρώνει την σωτηρία του Αντώνη με καμιά δεκαπενταριά θέσεις σε διάφορα υπουργεία . Από την εποχή που στηρίζει τον Αντώνη έπεσε από το 12% στο 5% . Τώρα που θα αποτελεί και ισότιμο μέλος της κυβέρνησης τον βλέπω “μπαίνει δεν μπαίνει” στην επόμενη Βουλή . Μέσα σε λίγο χρόνο ο σοσιαλισμός διασύρθηκε . Καλά λένε ότι ο σοσιαλισμός είναι ο κομουνισμός στα γρήγορα .

     Μεταξύ μας τώρα, αυτή η κυβέρνηση με τους λίγο πάνω από εκατοπενήντα βουλευτές δεν θα αντέξει για πολύ . Εδώ δεν άντεξαν τόσοι και τόσοι στο παρελθόν . Βλέπω τον Βαγγέλη σύντομα να τα σπάει με τον Αντώνη κάτω από το βάρος των δημοσκοπήσεων .

     Άσε που όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι της ΝΔ πεθαίνουν από φυσικά αίτια . Έχεις ακούσει φαντάζομαι ότι ο Αντώνης έχει μεγάλη πέραση στις ηλικίες 80 plus . Άρα σε κάνα χρόνο υπολογίζω να χάσει καμιά διακοσαριά χιλιάδες ψήφους από φυσικά αίτια . Ενώ από την άλλη , ο Τσίπρας το πολύ πολύ να χάσει τον Μητσοτάκη . Δεν πιστεύω να πιστεύεις ότι ο Μητσοτάκης ψηφίζει Σαμαρά . ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό ψηφίζει .

     Βέβαια έχω την υποψία ότι στις δύσκολες στιγμές θα καθαρίζει η χρυσή αυγή παρέχοντας τις απαραίτητες ψήφους στον Αντώνη . Αλλά ΝΔ και χρυσή αυγή δεν φτάνουν . Οπότε ετοιμάσου ψηφοφόρε σε κάνα χρόνο να δοκιμάσεις πάλι τις αντοχές μου .