Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η παρέλαση της δημοκρατίας

Η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση όλων των εποχών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα στο κέντρο της Αθήνας .
Γύρω στους 4000 ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας παρέλασαν υπό την προστασία άλλων τόσων αστυνομικών που σκοπό είχαν την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης .
Συνολικά στην παρέλαση παρευρέθηκαν , με την μία ή την άλλη ιδιότητα , 8000 στρατιώτες , αστυνομικοί , πυροσβέστες , λιμενικοί , τροχονόμοι , ασφαλίτες ,  
Τέτοια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ούτε στην χούντα δεν είχαμε δει .
Τότε βέβαια οι παρελάσεις έσφυζαν από κόσμο που αποθέωνε το καθεστώς , ενώ σήμερα ο κόσμος απουσίαζε . Ήταν παρέλαση πριβέ , για λίγους και εκλεκτούς .
Αλλά είπαμε , άλλο τότε άλλο σήμερα . Άλλο η χούντα των συνταγματαρχών και άλλο η χούντα των δημοκρατικών .
Το σίγουρο είναι ότι για ακόμα μία φορά το στείλαμε το μήνυμα στους Τούρκους . Το ηθικό  των ενόπλων δυνάμεων είναι ακμαιότατο . Όπως επίσης ακμαιότατο είναι και το ηθικό των αστυνομικών . Του λαού το ηθικό , βέβαια , μια καθίζηση την έχει πάθει . Όταν χρειαστεί όμως θα τα δώσει όλα για την πατρίδα . Για παράδειγμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές προτίθεται να τους βάλει όλους στη βουλή . Τον Σαμαρά , τον Βενιζέλο , την Παπαρήγα , τον Τσίπρα , τον Καρατζαφέρη , τον Κουβέλη , τον Καμένο , τους οικολόγους  ακόμα και τη χρυσή αυγή . Αυτό θα πει ηθικό ακμαιότατο . Όχι απλώς δεν μασάς από τις μαλακίες του παρελθόντος , αλλά γεμάτος σιγουριά τρέχεις να τις επαναλάβεις .
Για την προηγούμενη παρέλαση :