Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Που είναι ο στρατός κατοχής , ρε ;

Σε τεράστια αποτυχία εξελίχθηκε η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου .
Τα πρώτα σημάδια ήταν άκρως ενθαρρυντικά για μια χωρίς προηγούμενο επιτυχημένη στρατιωτική παρέλαση . Τίποτα δεν προϊδέαζε για το φιάσκο που θα ακολουθούσε .
Πλήθος πολιτών κατέκλισαν από νωρίς τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης περιμένοντας με τεράστια ανυπομονησία την έναρξη της παρέλασης . Νέοι , γέροι , άντρες , γυναίκες , σκυλιά , γατιά με γερμανικές σημαιούλες στα χέρια τραγούδαγαν Γερμανικά εμβατήρια και περίμεναν με τη λαχτάρα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους να δουν επιτέλους τη θρυλική Βέρμαχτ να παρελαύνει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης .
Τόσες ιστορίες έχουν ακούσει οι νέοι για το Γερμανικό στρατό κατοχής και επιτέλους ήρθε η ώρα να δουν από κοντά τα ινδάλματα του παρελθόντος . Το παρελθόν είναι έτοιμο να συναντήσει το παρών σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα με αεροπλάνα , όπλα μαζικής καταστροφής και αγέρωχους στρατιώτες σε σχηματισμούς εμπνευσμένους από τις θρυλικές προπαγανδιστικές παρελάσεις του ναζιστικού κόμματος . Επιτέλους τέρμα τα λόγια . Η Γερμανική κατοχή με σάρκα και οστά .
Και ενώ το φιλοθεάμον κοινό αδημονούσε , ο Παπανδρέου , για μια ακόμη φορά , αποδείχτηκε ψεύτης ολκής .Ο κατοχικός στρατός ήταν άφαντος . Στη θέση του εμφανίστηκαν κάτι σαπιοκοιλιές ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα κρεμασμένοι επάνω σε κάτι σκουριασμένα άρματα . Ο γαλανόλευκος ουρανός αντί να σφύζει από τα αεροπλάνα της θρυλικής Luftwaffe , γέμισε με αεροπλανάκια ξεπερασμένης τεχνολογίας .
Για ποιο λόγο υπογράφουμε μνημόνια κατοχής ; Για ποιο λόγο ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία μας ; Που είναι η Μέρκελ να ηγηθεί της παρέλασης ; Που είναι οι Γερμανικές σημαίες ; Τι να τον κάνω τον Παπούλια στην εξέδρα των επισήμων ; Tι να μου πουν τα Ελληνικά στρατά ; Που είναι ο στρατός κατοχής ;
Αυτά σκέφτηκε και ο υπερήφανος ελληνικός λαός και πήρε ανάποδες . Όρμησε στις εξέδρες των επισήμων , φωνάζοντας “αέρα” , για να πει ένα ηρωικό ΟΧΙ στους ανεπίσημους και να κάνει θέση για τους πραγματικούς επίσημους . Έδιωξε και τους κομπάρσους που είχαν ντυθεί στρατιώτες . Έδιωξε και την γλάστρα του Ελληνικού πολιτεύματος ο οποίος από 15 χρονών πολεμάει τους Γερμανούς αλλά σήμερα βγάζει το σκασμό . Θα πήγε να κόψει καμιά κορδέλα για να έχουν αντίκρισμα τα λεφτά που παίρνει .
Όση ώρα και αν πέρασε όμως , οι επίσημοι προσκεκλημένοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ . Κατοχή χωρίς στρατό κατοχής γίνεται ; Τζάμπα η προσμονή .
Ρε λες να μας δουλεύουν κανονικά και όλα αυτά περί μνημονίων να είναι μπούρδες ; Τους ίδιους θα συνεχίσουμε να έχουμε πάνω από το κεφάλι μας . Πάλι τον Παπανδρέου θα βλέπω στους εφιάλτες μου ; Ρε ουστ , ψεύτες .
Προδότες !