Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Εμμεσοέμμεση Democracy .

Πολλοί είναι αυτοί πλέον που υποστηρίζουν ότι είναι καιρός να αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα . Η κοινοβουλευτική δημοκρατία , που αρκετοί τη χαρακτηρίζουν έμμεση δημοκρατία , είναι ένα σύστημα που έχει αποδειχτεί σκάρτο και τα αποτελέσματα της είναι ορατά και από τον πιο βοδίσιο οφθαλμό .
Αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει ήδη αλλάξει . Πλέον δεν ψηφίζουμε αυτούς που θα μας κυβερνήσουν αλλά αυτούς που θα επιλέξουν αυτούς που θα μας κυβερνήσουν . Περάσαμε δηλαδή από την έμμεση στην εμμεσοέμμεση δημοκρατία . Από δημοκρατία με δόσεις στις σκέτες δόσεις . Στην 6η βρισκόμαστε και περιμένουμε την 7η . Άντε και εις ανώτερα .
Στις επόμενες εκλογές λοιπόν θα εκλέξουμε τον πολιτικό αρχηγό που θα επιλέξει τον ξένο ηγέτη που θα μας κυβερνήσει . Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες :
Αν επιλέξεις Σαμαρά τότε ο ξένος ηγέτης θα είναι Γερμανικής μάρκας . Δοκιμασμένα πράγματα . Στο κάτω-κάτω οι Γερμανοί είναι φίλοι μας . Και εμείς φίλοι των Γερμανών .
Αν προτιμήσεις ΠΑΣΟΚ τότε ο ηγέτης θα είναι επίσης Γερμανός φίλος αλλά μπολιασμένος με την Γαλλική κουλτούρα ώστε όταν σε σκίζει να φαίνεται πιο ήπιο . Α ρε ΠΑΣΟΚ , 100 χρόνια μπροστά είσαι .
Αν γουστάρεις ακόμα μεγαλύτερες ανωμαλίες τότε να επιλέξεις Καρατζαφέρη . Τότε θα καταλάβεις ότι πάντα υπάρχουν τα χειρότερα .
Αν κυκλοφορείς με ποδήλατο και τρως μόνο χόρτα τότε οι οικολόγοι είναι ότι πρέπει για εσένα . Οι οποίοι θα στραφούν για βοήθεια στον έναν και μοναδικό Μπομπ σφουγγαράκι ως γνήσιο οικολογικό κατασκεύασμα της δυτικής υποκουλτούρας .
Αν σκέφτεσαι κάτι πιο δραστικό θα πρέπει να απευθυνθείς στη Παπαρήγα η οποία έχει ήδη έτοιμη συμφωνία με τη Ρωσική κυβέρνηση για ανταλλαγή της μούμιας του Στάλιν με τη μούμια του Μητσοτάκη . Τουλάχιστον θα ξεφορτωθούμε τον βρικόλακα . Ε ρε χαρές οι Ρώσοι .
Τέλος αν θες κάτι πραγματικά ακραίο θα πρέπει να ψηφίσεις Τσίπρα . Ο Έλληνας ηγέτης που έχει απευθείας σύνδεση με Τσε Γκεβάρα .
Ψήφισε όποιον θες αλλά πρόσεξε μη ψηφίσεις Μπακογιάννη . Γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί να είναι ενενήντα και κάτι αλλά την έχει ψηλά ακόμα . Τη ψυχολογία . Και με τέτοια ψυχολογία όλοι οι προηγούμενοι θα σου φανούν φιλέλληνες που υποστηρίζουν ένθερμα την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα .
Παλαιότερα άρθρα σχετικά με τη δημοκρατία