Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ουρές της νέας Ελλάδας

Πριν λίγες μέρες πήγα σε μια δημόσια υπηρεσία και περίμενα γύρω στη μιάμιση ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθώ . Όλη αυτή την ώρα επιβεβαιώθηκαν οι απόψεις μου για τη νοοτροπία του Έλληνα .
Άντρες και γυναίκες , νέοι και γέροι , αγανακτούσαν για τη καθυστέρηση και γκάριζαν  λες και τα ντεσιμπέλ της γαιδουροφωνάρας τους θα εμφάνιζαν ως δια μαγείας ένα τσούρμο υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουν την μπαμπουινόφατσα τους . Τόση αγανάκτηση ούτε στο Σύνταγμα δεν συναντούσες στις καλές μέρες .  Για μια ακόμα φορά έφταιξαν οι άλλοι . Όχι ο ίδιος ο μαλάκας που πήγε μαζί με όλους τους υπόλοιπους τελευταία στιγμή να κάνει τη δουλειά του .
Το συμπέρασμα της αναμονής μου δεν ήταν πάντως η πιθηκοειδής ελληνική νοοτροπία . Αυτή μου είναι γνωστή . Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι αρκετοί πανηλήθιοι δεν έχουν πάρει μυρωδιά για την οικονομική κατάσταση που ισχύει πλέον στην Ελλάδα και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ως γνήσιοι απόγονοι του πιθήκου . Ο Δαρβίνος επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά . Μαζί του και εγώ .
Ας τα πούμε λοιπόν άλλη μία φορά αργά και κατανοητά για να τα καταλάβουμε. Όταν θα πηγαίνεις στις δημόσιες υπηρεσίες να εξυπηρετηθείς θα περιμένεις στην ουρά αρκετή ώρα διότι οι υπάλληλοι είναι λίγοι . Γιατί είναι λίγοι ; Επειδή αρκετοί συνταξιοδοτήθηκαν και στη θέση τους δεν έχουν προσληφθεί νέοι . Ούτε πρόκειται να προσληφθούν . Γιατί κοστίζουν . Ενώ η αναμονή σου δεν κοστίζει τίποτα . Τσάμπα είναι . Οπότε σταμάτα να γκαρίζεις σα γαϊδούρι για να ανοίξουν και άλλο ταμείο . Ποιος θα το ανοίξει αφού δεν υπάρχουν υπάλληλοι ; Εσύ ; Σιγά μην προσλάβουν υπάλληλο για να μην περιμένεις εσύ στην ουρά . Θα κάτσεις και θα περιμένεις . Εσύ άλλωστε δεν έλεγες ότι ο δημόσιος τομέας είναι παραφορτωμένος ; Τον αραιώσανε για να έχεις χώρο να φτιάχνεις ουρές . Έλα ο ένας πίσω από τον άλλο . Στοιχηθείτε . Καιρός να συνηθίζουμε τις ουρές .
Τελικά αποφάσισε . Θες περισσότερους δημόσιους υπάλληλους ή δεν θες ; Μήπως θες να προσλαμβάνονται εποχικοί υπάλληλοι για να εξυπηρετούν εσένα όταν έχεις ανάγκη και μετά να απολύονται ; Με την ησυχία σου . Σκέψου και πες μας .