Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Οι φυλές των ψηφοφόρων

  • Ο Κωλοτούμπας
Αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων ψηφοφόρων τα τελευταία 30 χρόνια . Τη μία τετραετία ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και την άλλη ΝΔ . Συνήθως μετακινείται από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο με την χαρακτηριστική έκφραση “αν τον ξαναψηφίσω τον πούστη να μου κοπεί το χέρι” . Τελικά τα χέρια ξαναφυτρώνουν . Έχει ξεχάσει πόσες φορές έχει αλλάξει κόμμα . Ο λόγος της μη σταθερότητας του οφείλετε στον συνδυασμό του χαμηλού δείκτη νοημοσύνης και της κακής μνήμης του . Καταστροφικός συνδυασμός .
Δύο πολιτικοί που αγαπάει: Καραμανλής (όλοι) και Παπανδρέου (όλοι)
Δύο πολιτικοί που μισεί: Καραμανλής (όλοι) και Παπανδρέου (όλοι)
Να τον κρατήσω; Όχι. Δίνει το φιλί της ζωής σε ένα άξια πεθαμένο είδος, άρα νεκρόφιλος, άρα στον Καιάδα! Δε θα λείψει ούτε στη μάνα του.
  • Ο Ιδεολόγος
Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε στα φοιτητικά του χρόνια από την ΚΝΕ . Αρχικά ασχολήθηκε με το κόμμα μπας και του καθόταν καμιά ΚΝΙτισσα αλλά μετά κόλλησε . Όχι όμως επειδή πραγματικά ήθελε, αλλά επειδή όταν για χρόνια τρως πίτουρο και μια μέρα σε ταΐσουν κοτόπουλο, θα σου φανεί σα φιλέ μινιόν.  Ο ιδεολόγος σήμερα έχει μέσο όρο ηλικίας τα 60 χρόνια . Ψηφίζει μόνο ΚουΚουΕ γιατί ως γνωστό μόνο οι απόγονοι του Στάλιν στη γη είναι πραγματικοί ιδεολόγοι .Το κόμμα του αποτελεί δόγμα και όλοι οι υπόλοιποι είναι σχισματικοί , αιρετικοί και κοπρόσκυλα της κοινωνίας . Εάν μιλήσεις μαζί του τον καταλαβαίνεις αμέσως από τις γνωστές κλισαρισμένες εκφράσεις που χρησιμοποιεί : “Είστε προβοκάτορες”, “Είστε φερέφωνα των εφοπλιστών” ,  “Αυτά είναι σχέδια ιμπεριαλιστών” ,” Όλα τούτα είναι σχέδιο κατά του λαϊκού προλεταριάτου” κλπ . Δεν πολυγουστάρει τους μπάτσους αλλά δεν έχει και μεγάλο πρόβλημα μαζί τους αφού έχουν κοινό εχθρό τους αναρχικούς .
Δύο πολιτικοί που αγαπάει: Στάλιν και ο νυν Γενικός γραμματέας του ΚΚΕ (όποιος και αν είναι ) .
Δύο πολιτικοί που μισεί: Αυτή τη στιγμή τον Τσίπρα και τον Παπανδρέου (καλά θα μου πεις τον Παπανδρέου τον μισούν όλοι ) .
Να τον κρατήσω; Ναι. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα του, παραμένει συμπαθής με την ευρύτερη έννοια. Και αν πέσει ποτέ κάνα ξύλο, θα σου φανεί χρήσιμος. Μη χάσεις επαφή μαζί του και πάντα να έχεις πάνω σου τσιγάρα.
  • Ο Αμφισβητίας
Έχει περάσει από πολλούς κομματικούς χώρους αλλά πλέον έχει ωριμάζει σαν παλιό κρασί και δεν ψηφίζει τίποτα . Παίρνει μέρος σε όλες τις πολιτικές συζητήσεις με σκοπό , τι άλλο , να αμφισβητήσει τους πάντες και τα πάντα .
Δύο πολιτικοί που αγαπάει: Μόνο τον Πάγκαλο . Για να σου σπάσει τα νεύρα .
Δύο πολιτικοί που μισεί: Μετά από τόση πείρα ποιον να πρωτομισήσει .
Να τον κρατήσω; Ναι. Το ξέρω ότι τόσα χρόνια έχει ένα τουπέ που σε προκαλεί να τον σφάξεις σαν αρνί αλλά δείξε λίγη συμπόνια . Ο φουκαράς είδε όλους τους πολιτικούς χώρους από τους οποίους πέρασε να πεθαίνουν πιο γρήγορα κι από ψεκασμένη κατσαρίδα . Πιστεύω πως έμαθε. Δείξε λίγη συμπόνια .
  • Ο Αμετανόητος .
Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στην τρυφερή ηλικία των 11 χρονών από την νεολαία του κόμματος . Ξέρεις τώρα “ και α και ου και ΔΑΠ νου δυο φου κου” . Είναι κολλημένος με το κόμμα επειδή ήταν ο μπαμπάς του , ο παππούς του , ο προπάππους του και όλο του το σόι . Αν πεις κακιά κουβέντα για το κόμμα είναι ικανός να σε σφάξει . Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση βοηθάει με όλες του τις δυνάμεις . Στο πίσω μέρος του μυαλού του ελλοχεύει και η σκέψη του ρουσφετιού αλλά δεν το αποκαλύπτει ποτέ . Γιατί πάνω από όλα είναι το κόμμα .
Δύο πολιτικοί που αγαπάει: Μόνο τον νυν πρόεδρο του κόμματος ο οποίος θα το αναδείξει ξανά μέσα από τις στάχτες του σαν τον φοίνικα . Όχι σαν τον τέως ο οποίος το κατάντησε σκατά .
Δύο πολιτικοί που μισεί: Μόνο τον τέως πρόεδρο του κόμματος ο οποίος το κατάντησε σκατά .
Να τον κρατήσω; Ούτε για αστείο .
  • Ο Κουλτουρέ
Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 45 χρόνια . Ευπαρουσίαστος , τρέφεται με βιβλία και όταν ανοίξει το στόμα του νομίζεις ότι μιλάει ο συνδυασμός του Μπαμπινιώτη με τον Βαρουφάκη . Φοράει στρογγυλά γυαλάκια και δεν τα αποχωρίζετε ακόμα κι αν βουτήξει για υποβρύχιο ψάρεμα.  Βασικό του ατού αποτελεί η μεγάλη επιτυχία στο αντίθετο φύλλο .
Δύο πολιτικοί που αγαπάει: Ούλοφ Πάλμε και Μαχμάτα Γκάντι (τρέχα γύρευε )
Δύο πολιτικοί που μισεί: Ο κουλτουριάρης δεν μισεί . Πιστεύει ότι όλοι μπορούν να αλλάξουν .
Να τον κρατήσω; Όχι βέβαια! Ο πούστης μας κλέβει τις γκόμενες! Δε με νοιάζει αν του αξίζουν! Να πα να γαμηθεί!
  • Η γκόμενα του γκόμενου
Είναι μόνο γυναίκες και ψηφίζουν ότι ψηφίζει ο γκόμενος . Δεν έχουν ιδεολογία , παπαγαλίζουν ότι άκουσαν πρόσφατα από τον γκόμενο αλλά όχι και πολύ καλά . Από μυαλό κουκούτσι .
Δύο πολιτικοί που αγαπάει: Ανάλογα με τον γκόμενο .
Δύο πολιτικοί που μισεί: Ανάλογα με τον γκόμενο .
Να την κρατήσω; Ναι μωρέ... Δεν πειράζει το κορίτσι που όσο ζει μαθαίνει. Είναι άκακη.
  • Ο ψωνισμένος .
Είναι ο Πρετεντέρης της πολιτικής. Αυτός που έχει μια υποτιμητική άποψη για όλους και για όλα και είναι πάρα, ΜΑ ΠΑΡΑ πολύ περήφανος γι’ αυτό. Επειδή ξέρει να γράφει και να διαβάζει λίγο καλύτερα από τον μέσο Έλληνα νομίζει ότι είναι ο θεός. Έχει μονίμως ένα υφάκι ανωτερότητας λες και έχει κερδίσει την παγκόσμια καταξίωση .
Δύο πολιτικοί που αγαπάει: Τον εαυτό του μόνο . Τι ; Δεν είναι πολιτικός ; Δεν πειράζει , θα γίνει . Δηλαδή οι άλλοι είναι καλύτεροι ;
Δύο πολιτικοί που μισεί : Τσίπρα και Παπαρήγα (ίσως είναι ο μόνος που μισεί την Παπαρήγα)
Να τον κρατήσω; Πλάκα μου κάνεις .