Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το υπουργείο παραπαιδείας και δια βίου κακομάθησης σας εύχεται κακή σχολική χρονιά

Με καινοτόμες ιδέες έτοιμες προς εφαρμογή ξεκινάει τη σχολική χρονιά το Υπουργείο Παιδείας .
Από ότι κατάλαβα βρισκόμαστε στο κατώφλι θεμελιωδών αλλαγών .Το Υπουργείο Παιδείας  , αποφάσισε να στραφεί σε άλλα μοντέλα εκπαίδευσης . Έτσι (όχι βέβαια λόγω οικονομικής ένδειας , άλλα χάριν καινοτομίας ) ανακάλυψε την ελευθεριακή  εκπαίδευση . Έτσι λοιπό  η Διαμαντοπούλου , αφού εντρύφησε όλο το καλοκαίρι  στο “Αλφαβητάρι της Ελευθεριακής Εκπαίδευσης ” και στο ”Κοινωνία  Χωρίς Σχολεία”  και έβαλε την  Χριστοφιλοπούλου να  μάθει απέξω και ανακατωτά όλα τα τεύχη του “Στο Νησί της Αλφαβήτου”, κατέληξε στις εξής καινοτόμες αποφάσεις για την νέα σχολική χρονιά .
Καινοτομία νο 1 . Πρώτα από όλα δεν θα υπάρχουν καθηγητές και δάσκαλοι στα σχολεία . Γιατί σου λέει η Διαμαντοπούλου και που υπάρχουν τι καταλάβαμε ; Στον μορφωτικό πάτο της Ευρώπης βρισκόμαστε . Μεταξύ μας τώρα αυτός είναι ο στόχος κάθε κρατικού εκπαιδευτικού συστήματος που σέβεται τον εαυτό του . Για να γίνουν οι μαθητές περισσότερο χάπατα αποκλείεται γιατί απλούστατα έχουν πιάσει πάτο . Γιατί να έχουμε καθηγητές ; Για να τους πληρώνουμε ; Έξω οι καθηγητές από τα σχολεία λοιπόν . Επιτέλους  η γνώση θα γίνει μαθητοκεντρική . Άμα θες .
Καινοτομία νο 2 . Αφού δεν θα υπάρχουν καθηγητές δεν χρειάζονται και σχολικά βιβλία . Αν θέλουν οι μαθητές να διαβάσουν , που δεν θέλουν  , ας ανοίξουν τα παλαιότερα σχολικά βιβλία τους . Μέχρι να τα εμπεδώσουν θα έχουν πάθει αλτζχάιμερ λόγω προχωρημένης ηλικίας . Έξω και τα βιβλία από τα σχολεία .
Στη συνέχεια το Υπουργείο και προσωπικά η Άννα Διαμαντοπούλου θα περάσει στην καινοτομία νο 3 που δεν θα είναι άλλη από το να διώξει και τους μαθητές από τα σχολεία . Γιατί χωρίς καθηγητές και βιβλία τι να τους κάνουμε τους μαθητές ; Να πιάνουν χώρο ; Περιττά έξοδα . Φύλακες σχολείων , επιστάτες , καθαρίστριες , πετρέλαιο για να ζεσταθούν οι κρυουλιάρηδες  . Να πάτε στρατό να σκληραγωγηθείτε ρε !!!!  Έξω και οι μαθητές από τα σχολεία .
Τώρα για όλους αυτούς που αναρωτιούνται πως θα μορφωθεί η νεολαία η απάντηση είναι απλή . Όπως μορφώνονταν , μη σου πω παραμορφώνονταν  , μέχρι τώρα . Από τους τηλεαστέρες και τους τηλεδημοσιοκάφρους . Όποιος ενδιαφέρετε για παραπέρα , το μεγάλο σχολείο της ζωής είναι έτοιμο να προετοιμάσει κοριτσάκια και αγοράκια  για τους μελλοντικούς σκλάβους των 500 ευρώ . Τι να το κάνουν το σχολείο ; Γιατί να μπλέκουν με καθηγητές , βιβλία  , προγράμματα σπουδών , αναλυτικά προγράμματα , μεθόδους διδασκαλίας και άλλα τέτοια βαρετά ; Αφού η πορεία τους έχει ήδη προδιαγραφεί . Ας είναι καλά οι προηγούμενες γενιές που τα έκαναν σκατά . Και οι επόμενες που τα έκαναν απόσκατα . Και οι τωρινές που τους ανέχονται .
Γενιά του Πολυτεχνείου και μαλακίες .
Και εσύ νέε μου , που αναρωτιέσαι τι θα κάνεις στο μέλλον σου μην ανησυχείς καθόλου . Γιατί είτε ανησυχείς είτε όχι , η απάντηση είναι η ίδια . Θα κάνεις ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ , όπως έκανες μέχρι τώρα . Μόνο που στο μέλλον θα είναι ένα αποκλειστικά δικό σου ΤΙΠΟΤΑ χωρίς το χαρτζιλίκι του μπαμπά . Αυτό δεν ζήταγες τόσα χρόνια , ανεξαρτητοποίηση ; Σκάσε και κολύμπα τώρα . Καλωσήρθες στον κόσμο της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου εμπορίου που οι γονείς σου επέλεξαν και εσύ δυνάμωσες .
Όσο για αυτούς που θέλουν να σπουδάσουν σε κανένα Ελληνικό ψευτοπανεπιστήμιο της πλάκας ας πάνε φροντιστήριο . Τι θα κάνουν τα ζόμπι , οι φροντιστηριάκηδες  ; Κλέφτες θα γίνουν ; Μην ξεχνάς ότι την παιδεία πολλοί μίσησαν , την  παραπαιδεία κανείς .
Καλή σχολική χρονιά σε όλους .
Υ.Γ. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε : Εκπαιδευτικό σύστημα για σκύλους