Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οι 7 ημέρες της Δημιουργίας ... της νέας Ελλάδας .

1η Σεπτεμβρίου 2011
Οι αγανακτισμένοι των Αθηνών , έπειτα από τις καλοκαιρινές τους κραιπάλες , επιστρέφουν στη πλατεία Συντάγματος . Τα ίδια πρόσωπα , λίγο πιο μαυριδερά , ίδια πηγαδάκια , ίδιες κουβέντες . Σκηνές , καντίνες με βρόμικα , πλανόδιοι μετανάστες και γενικές συνελεύσεις στήνονται εν ριπή οφθαλμού . Κατασκευάζεται internetικός  ραδιοφωνικός σταθμός από τον οποίο εκπέμπονται επαναστατικά τραγούδια γραμμένα για την περίσταση από μεγάλους έλληνες μουσουργούς όπως ο Καρβέλας και ο Φοίβος και διαβάζονται αποσπάσματα από το τελευταίο βιβλίο του Καζάκη. Το επαναστατικό ηθικό είναι στα ύψη . Αργεί και το επόμενο καλοκαίρι …
2 Σεπτεμβρίου 2011
Το υπουργικό συμβούλιο της χουντικής κυβέρνησης του ΜΠΑΤΣΟΚ συνεδριάζει υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού . Θέμα της συνεδρίασης είναι η ανακατάληψη της πλατείας από τις γνωστές και τις άγνωστες  συμμορίες του κράτους . Αποφασίστηκε η συνδρομή του τσαντιροφάγου Καμίνι . Το βάρος των ενεργειών θα πέσει φυσικά στον Παπουτσή και στα παλικάρια του . ΔΙΑΣ , ΔΕΛΤΑ , ΜΑΤ , ΜΕΑ , απλοί αγνοί μπάτσοι , τροχονόμοι , πυροσβέστες , λιμενικό , αστυφύλακες , δασοφύλακες , αγροφύλακες καθώς και παντός είδους φύλακες . Βέβαια να μην ξεχάσουμε τους οδηγούς  της ΕΘΕΛ (εδώ θα πρέπει να συνδράμει και το υπουργείο συγκοινωνιών ) … όλοι στις υπηρεσίες του κράτους έτοιμοι για να καταστείλουν οποιαδήποτε ενέργεια υποδηλώνει αντίθεση στο κράτος .
3 Σεπτεμβρίου 2011
Ξημερώματα : Με μια συντονισμένη κίνηση η αστυνομία περικυκλώνει την πλατεία και με τις γνωστές , δοκιμασμένες μεθόδους την αδειάζουν από τους αγανακτισμένους . Δακρυγόνα , ξύλο , βία ... Στην συγκεκριμένη επιχείρηση χρησιμοποιούνται και καινοτόμες ιδέες του Παπουτσή όπως πλαστικές σφαίρες , χρωμόσφαιρες  , χειροπέδες , μαστίγια και άλλα σαδομαζοχιστικά συμπράγκαλα για κάθε γούστο .
Ο Καμίνης με μια χατζάρα στο χέρι ξεσκίζει σκηνές και τις κρεμάει στην πλατεία Κοτζιά προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό . Του Παπουτσή γελάνε και τα μουστάκια του . Άντε και αρχηγός στη Μοσαντ .
Μετά τη μεγαλειώδη νίκη τους  άντρες και  γυναίκες της αστυνομίας ρίχνουν ένα τρικούβερτο γλέντι χορεύοντας γνωστούς παραδοσιακούς βασιλοχουντικούς χορούς και πίνοντας μέχρι να γίνουν ντίρλα . Δεν χρειάστηκε να πιουν και πολύ διότι ως γνωστό οι μπάτσοι είναι άμεμπτου ηθικής . Δεν πίνουν , δεν βρίζουν , δεν κλάνουν . Οπότε μετά από δυο τρεις ωρίτσες όλοι οι μπάτσοι ήταν ανάσκελα .
Οι αγανακτισμένοι όμως δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα . Χάθηκε μια μάχη αλλά όχι και ο πόλεμος .Το βράδυ περνάνε στην αντεπίθεση . Με ότι διαθέτει ο καθένας επιτίθενται στους αστυνομικούς . Οι αγανακτισμένοι με πέτρες , μάρμαρα Συντάγματος και αμυντικές μπουκάλες , οι καντινιέρηδες με καμένα hot dog και βρόμικα , οι ποδηλάτες της Παρασκευής με τρόμπες ... Οι αστυνομικοί οι οποίοι μετά την κραιπάλη κοιμόντουσαν μέσα στις σκηνές που είχαν απομείνει στην πλατεία ,πιάνονται κυριολεκτικά στον ύπνο και τρέχουν αλαφιασμένοι προς όλες τις κατευθύνσεις να κρυφτούν. Ευτυχώς , για αυτούς , βρέθηκαν κάτι κοντοκουρεμένοι οδηγοί της ΕΘΕΛ που τους φυγάδεψαν με τα λεωφορεία και έτσι γλύτωσαν τα χειρότερα .
Είναι η σειρά των αγανακτισμένων να πανηγυρίσουν διοργανώνοντας μεγάλη συναυλία με γνωστά underground συγκροτήματα και τραγουδιστές όπως Παπακωνσταντίνου , Μπουλάς , Ζουγανέλης πατέρας και κόρη .
4 Σεπτεμβρίου 2011
Μετά την ανακατάληψη της πλατείας αρχίζει ξανά η εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού . Οι αγανακτισμένοι καλούν τους απανταχού Έλληνες να κατεβούν στην κοντινότερη τους πλατεία και να κατασκηνώσουν .
Η ανταπόκριση είναι άμεση . Εκατομμύρια Έλληνες , οικογένειες , γιαγιάδες και παππούδες  , παιδιά , αριστεροί , δεξιοί , κεντρώοι … Όλοι κατεβαίνουν στις πλατείες με μοναδικό σύνθημα να ξεκουμπιστούν οι πολιτικοί .
Κρύος ιδρώτας λούζει το μέτωπο του πολιτικού κόσμου . Κλεισμένοι στη βουλή μαζί με τον Θανάση τον καφετζή ο οποίος δεν πρόλαβε να την κάνει , εγκλωβισμένοι από εκατομμύρια Έλληνες σκέφτονται την επόμενη κίνηση τους . Θα πουλήσουν το τομάρι τους πολύ ακριβά . Και ο καφετζής το ίδιο . Οι στιγμές είναι κρίσιμες .
5 Σεπτεμβρίου 2011
Ενώ οι συγκρούσεις στους δρόμους είναι πλέον σφοδρές , παρατηρείται αυτομόληση αστυνομικών προς τους εξεγερμένους . Πετάνε τις στολές τους , σύμβολο κρατικής εξουσίας και φορώντας  μόνο τις σωβρακοφανέλες  τους δηλώνουν και οι ίδιοι εξεγερμένοι . Δεν ξέρουμε ακόμα εάν αποτέλεσε αυθόρμητη κίνηση ή απλώς λειτούργησε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης . Η ιστορία θα δείξει .
6 Σεπτεμβρίου 2011
Οι αυτομολήσεις αστυνομικών πληθαίνουν από ώρα σε ώρα . Ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που προστατεύουν τους πολιτικούς στη βουλή . Εγκλωβισμένοι έξι μέρες , νηστικοί αφού ούτε οι deleverαδες των Mc Donalds δεν δέχονται να τους πάνε φαί , καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ . Είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις . Ο Πάγκαλος ρίχνει την ιδέα . Να κατέβει ο στρατός στους δρόμους . Όχι για να προστατεύσει τις τράπεζες . Ποιος τις χέζει αυτές τέτοια ώρα . Το τομάρι τους να σωθεί  .
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δίνει την εντολή . Αμέσως να βγουν τα τανκς στους δρόμους . Και τα αεροπλάνα στους αιθέρες . Και οι φρεγάτες στις θάλασσες . Και ότι άλλο διαθέτει ο ένδοξος ελληνικός στρατός .
Η στρατιωτική ηγεσία όμως αρνείται να εμπλακεί και απαντά λιτά λέγοντας “μόνοι σας τα κάνατε σκατά , μόνοι σας να τα καθαρίσετε”. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι πολιτικοί χέστηκαν επάνω τους . Άντε να τα καθαρίσουν τώρα .
Τότε , ο Βενιζέλος  παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και ενοικιάζει ελικόπτερα από την εταιρία  Παλαιοκώστας Α.Ε . Τα ελικόπτερα προσγειώνονται στην οροφή της βουλής και όλοι οι βουλευτές , δεξιοί , αριστεροί , φασίστες , σοσιαλιστές επιβιβάζονται . Όλοι ; Όχι όλοι . Ο Πάγκαλος είναι υπέρβαρος και δεν τον αντέχει το ελικόπτερο . Οπότε μένει πίσω .
Εντωμεταξύ οι αγανακτισμένοι έχουνε μπουκάρει στη βουλή . Φωτογραφίζονται στους διαδρόμους , στα έδρανα , στη καρέκλα του προέδρου και στέλνουν τις φωτογραφίες και στους φίλους τους που είναι ακόμα διακοπές και δεν έχουν πάρει χαμπάρι .
Οι αγανακτισμένοι για να γιορτάσουν την νίκη  παραγγέλλουν κάνα τόνο σουβλάκια από τον Κάβουρα τα οποία καταφθάνουν με κοντέινερ . Τα βάζουν κάτω , φωνάζουν και τον Πάγκαλο (στον οποίο δόθηκε άφεση αμαρτιών , στο μεταξύ) και τα τρώνε μαζί .
Μόλις φτάνουν οι δημοσιοκάφροι ο Πάγκαλος κάνει δηλώσεις  και για πρώτη φορά , με πνεύμα εθνικής ενότητας και  ομοψυχίας , όλοι οι αγανακτισμένοι , συμφωνούν μαζί του. “ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ” . Ιστορικές στιγμές .
Η  6η  Σεπτεμβρίου 2011 , περνάει στην Ιστορία . Μια ακόμα σελίδα της γράφτηκε …. έστω και σε μια λαδόκολλα από σουβλάκι . Η Ελλάδα πια μπαίνει σε νέο δρόμο .
7 Σεπτεμβρίου 2011
Νέα κινήματα δημιουργούνται σε λίγες ώρες τα οποία παίρνουν μορφή πολιτικών κομμάτων . Τα πιο σημαντικά είναι η Σπίθα με πρόεδρο τον Μίκη Θεοδωράκη και αντιπρόεδρο τον Γερμανό φίλο του Αλτσχάιμερ , το Μπουρλότο  του Λάκη Λαζόπουλου ο οποίος για να προσελκύσει το λαό υπόσχετε καθημερινές τρίωρες εκπομπές από τα τσαντίρια της πλατείας , και τέλος το Καμένο Δάσος των Καζάκη – Βαρουφάκη , οι οποίοι υπόσχονται στο λαό μια επίτομη εκλαϊκευμένη  μελέτη στο Κεφαλαίου  του Μαρξ . Γιατί άλλο να είσαι ανοικτομάτης και άλλο να είσαι αυγουλομάτης .
Ο λαός θα αποφασίσει … Αλτσχάιμερ , θέαμα ή λαϊκή φιλοσοφία ;
Επιτέλους τώρα μπορούμε να ξανακοιμηθούμε ήσυχοι ……… Η επανάσταση βρίσκεται σε καλά χέρια .