Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ρουβίκωνας … όπως λέμε 17 Νοέμβρη και βάλε …

Ακόμα μια επίθεση εξαπέλυσε ο Ρουβίκωνας στον κρατικό μηχανισμό. Αυτή τη φορά ως στόχος επιλέχτηκε η γενική  γραμματεία δημοσίων έργων με αφορμή τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Η επίθεση ήταν λυσσαλέα, όπως όλες άλλωστε οι επιθέσεις της συγκεκριμένης συλλογικότητας, αφού μεγάλη ποσότητα μαύρης μπογιάς εκσφενδονίστηκε σε κλάσματα του δευτερολέπτου με στόχο την πρόσοψη του κτιρίου. Όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, είμασταν τυχεροί που δεν θρηνήσαμε σπασμένες τζαμαρίες.

Σε ανάρτηση της συλλογικότητας σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε γνωστό ότι την επόμενη φορά θα θρηνήσουμε και τζαμαρίες ως ένδειξη στήριξης στους  τζαμάδες της χώρας, το επάγγελμα των οποίων περνάει κρίση.

Εντωμεταξύ το κράτος, για ακόμα μια φορά, έπειτα από επίθεση της γνωστής συλλογικότητας, φαίνεται να χέστηκε επάνω του. Στους κρατικούς διαδρόμους κυκλοφορεί η πληροφορία ότι το κράτος έλαβε το μήνυμα της επίθεσης και πλέον θα διορθώσει τα πάντα από όπου και αν αυτά προέρχονται.

Μάλιστα, το κράτος καλεί τον Ρουβίκωνα να παραδώσει τις μπογιές και να κάτσει στο κρατικό τραπέζι τον συνομιλιών, το οποίο βρίσκεται κάπου μέσα στο κρατικό κτήριο. Ο Ρουβίκωνας ακόμα δεν απάντησε στην κρατική πρόσκληση η οποία φαίνεται να διχάζει την ιεραρχία της συλλογικότητας. Υψηλόβαθμο στέλεχος του Ρουβίκωνα τόνισε ότι έχει κουραστεί να πετάει μπογιές και θα ήθελε πλέον να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του.

Οι απλοί πολίτες από την άλλη φαίνεται να στηρίζουν την αναρχική συλλογικότητα αφού σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τον SKY και τον Μπάμπη, οι πολίτες υποστηρίζουν ότι αν υπήρχε ένας ακόμα Ρουβίκωνας, η Ελλάδα θα ήταν μια άλλη Ελλάδα, μια καλύτερη Ελλάδα.

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται να είναι κρίσιμες αφού θα κρίνουν αν τελικά ο Ρουβίκωνας θα παραδώσει τις μπογιές ή αν θα συνεχίσει να βάφει τα κτίρια μέχρι εσχάτων.