Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Τα πήραμε, τα πήραμε. Εκτός και αν δεν τα πήραμε, δεν τα πήραμε …

Επιτέλους τέλειωσε και αυτή η αγωνία με αίσιο τρόπο αφού τελικά πήραμε τη δόση μας και θα μπορέσουμε να πορευτούμε τους επόμενους μήνες άνετοι και ωραίοι. Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι θετική για τη χώρα μας διότι, με απλά λόγια, είναι θετική για τη χώρα μας.

Τόσο απλά…

Η συμφωνία άρεσε επίσης στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στον Πιέρ Μοσκοβισί, στην Κριστίν Λαγκάρντ και σε κάποιον Κλάους Ρέγκλινγκ επικεφαλής, λέει, του ESM. Δευτεροκλασάτος … Στα αρχίδια μας αυτός, εμάς μας νοιάζει τι θα πουν οι πρωτοκλασάτοι.
Ο Βολφγκανγκ ο Σόιμπλε ακόμα δεν μίλησε. Αναμένουμε με αγωνία… Αν άρεσε και σε αυτόν η συμφωνία τότε πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια καλή συμφωνία.

Εκτός και αν πρόκειται για μια κακή συμφωνία …

Από την άλλη όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν θεωρώντας ότι η συμφωνία είναι αρνητική για τη χώρα μας διότι, με απλά λόγια, είναι αρνητική για τη χώρα μας.

Τόσο απλά…

Αυτή η διαφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, βέβαια, δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες για την ίδια τη συμφωνία αφού μια καλή συμφωνία είναι καλή για όλους και όχι για κάποιους. Εκτός αν τίθεται θέμα πολιτικών συμφερόντων που βέβαια ούτε να το διανοηθώ δεν θέλω, αφού όλοι είμαστε υπερήφανοι Ελληναράδες και θέλουμε μόνο το καλό της πατρίδας μας, οπότε πολιτικά συμφέροντα δεν χωράνε.

Εκτός και αν χωράνε…

Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση.

Εκτός και αν δεν ισχύει…

Αυτό που είναι σίγουρα θετικό με την συγκεκριμένη συμφωνία είναι ότι σου αφήνει το περιθώριο να την κρίνεις όπως εσύ θες. Θες να την κρίνεις θετική; Θες να την κρίνεις αρνητική; Θες να την κρίνεις ουδέτερη; Ακόμα και δεν γνωρίζω/δεν απαντώ μπορείς να επιλέξεις. Τόσο καλή είναι η συγκεκριμένη συμφωνία.

Εκτός και αν δεν είναι …