Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Η Κεντροαριστερά του Στουρνάρα και του Σημίτη

Μια δυνατή κεντροαριστερά είναι στα σκαριά αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κώστας Σημίτης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος συναντήθηκαν ώστε να συζητήσουν σχετικά με το θέμα. Βέβαια τον κεντροαριστερό ακόμα τον ψάχνουν αλλά ψάξε-ψάξε όλο και κάτι βρίσκεις. Μεταξύ τους πάντως που ψάχτηκαν δεν τον βρήκαν.

Για την ώρα προτάθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα να ηγηθεί της νέας κεντροαριστερής παράταξης, αφού ο Γιάννης Στουρνάρας, αν και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι ότι πιο κεντροαριστερό διαθέτει αυτή την στιγμή η νέα πολιτική κίνηση.

Αρχικά όμως η θέση του ηγέτη είχε προταθεί στον Κώστα Σημίτη, ως παλιά και έμπειρη καραβάνα της πολιτικής, αλλά εκείνος αρνήθηκε επίμονα, προτείνοντας με τη σειρά του τον Γιάννη Στουρνάρα. Όμως ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας πείστηκε τελικά, οπότε η κολοκυθιά αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί το κορόιδο.  

Στον Βασίλη Λεβέντη δεν αναμένεται να προταθεί η θέση του ηγέτη, τουλάχιστον όχι σύντομα. Παρ’ όλα αυτά ο Βασίλης Λεβέντης έχει μάθει να περιμένει. Άλλωστε τριάντα χρόνια περίμενε να τρυπώσει στη Βουλή. Αλλά τώρα που τρύπωσε, δεν τον ξετρυπώνει κανείς.