Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε τριακόσιες χιλιάδες. (Συριζαίοι καλοδεχούμενοι)



Πεσμένοι φαίνεται να είναι οι τόνοι στην Ν.Δ. τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στα στρατόπεδα των τεσσάρων συνυποψήφιων αρχηγών της Ν.Δ. Διότι εκτιμάται ότι το ξεκατίνιασμα των προηγούμενων ημερών θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των πιθανών ψηφοφόρων της Ν.Δ. και την παραμονή μόνο των Συριζαίων. 

Παράλληλα οι τέσσερις συνυποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις επιταγές της κοινωνίας και να αισθανθούν λυπημένοι λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι. Οπότε αν τη μια στιγμή δηλώνουν συντετριμμένοι και την άλλη ρίχνουν γαμοσταυρίδια ο ένας στον άλλο, μάλλον ως πάσχοντες από διπολική διαταραχή θα μοιάζουν παρά ως Έλληνες πολιτικοί. 

Έτσι πλέον οι τέσσερις συνυποψήφιοι, μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές, θα ασχοληθούν με τους εαυτούς τους και όχι με τους άλλους. Γιατί όποιος κοροϊδεύει τον άλλον είναι σαν να κοροϊδεύει τα μούτρα του. Ενώ όποιος κοροϊδεύει τα μούτρα του δεν είναι σαν να κοροϊδεύει τον άλλον. 

Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα επιτελεία θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες για να ξεσηκώσουν από τις καρέκλες, τους καναπέδες, τα ντιβάνια και τις ντιβανοκασέλες τα στελέχη και τα κομματικά μέλη της Ν.Δ., ενώ ευελπιστούν ότι στις κεντρικές ομιλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με τις οποίες κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία, όλο και κάποιος θα πατήσει ώστε να μην ξεφτιλιστούν οι υποψήφιοι.

Παράλληλα όλοι οι συνυποψήφιοι ευελπιστούν ότι κατά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία θα ξεπεραστεί το όριο των 300.000 ψηφοφόρων ώστε να κριθεί ως επιτυχής η διαδικασία. Και ας είναι και Συριζαίοι.