Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Θα πούμε το κρασί κρασάκι.



Ομαδικά ήταν τα πυρά που δέχτηκε η κυβέρνηση με αφορμή την επιλογή της να επιβάλλει φόρο κατανάλωσης στο κρασί ως ένα ισοδύναμο μέτρο προκειμένου να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Αρχικά η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει να φορολογήσει το πετρέλαιο που θα έβγαινε από τις πετρελαιοπηγές της κυβέρνησης Σαμαράς, αλλά αφού δεν βγήκε, την πλήρωσε το κρασί. 

Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης κρύβεται συνομωσία Γάλλων και Ισπανών ώστε τα ελληνικά κρασιά να πάψουν να είναι ανταγωνιστικά και έτσι οι Έλληνες να προτιμήσουν τα εισαγόμενα. Ενώ οι ΑΝΕΛ, αν και συγκυβέρνηση, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν.

Μάλιστα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αγανακτισμένος απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων ότι έπρεπε να φορολογήσουν την Coca-cola που είναι για ξενέρωτους και όχι το κρασί. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτοί έτσι όπως πάνε θα φορολογήσουν και το τσίπουρο.

Τελικά όσοι το έριξαν στο ποτό για να ξεχάσουν τι ψήφισαν, θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα νηφάλιοι. 

Και στις επόμενες εκλογές ξενέρωτοι.