Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Υποκριτές όλου του κόσμου, ενωθείτε.




Γαλλική φρενίτιδα έχει πιάσει τους Έλληνες, οι οποίοι συμπαραστέκονται στους Γάλλους με οποιοδήποτε τρόπο. Το facebook και το twitter έχουν πάρει φωτιά, ενώ δημόσια κτήρια της χώρας έχουν φωταγωγηθεί στα χρώματα της Γαλλίας. Άλλωστε πάντα οι Έλληνες υπήρξαν συμπαραστάτες σε κάθε κατατρεγμένο και αδικημένο ανά την υφήλιο. Δεν είναι τυχαίο που ο Βασίλης  Λεβέντης μπήκε στη Βουλή.

Δύσκολο να ξεχάσεις, και αν το ξέχασες να στο θυμίσω, ότι κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στη σημερινή Σερβία, σύσσωμο το ελληνικό έθνος έσβηνε ταυτόχρονα τα φώτα του σπιτιού του ως  ένδειξη συμπαράστασης στον αδικημένο σερβικό λαό. Και όταν ο Έλληνας σβήνει τα φώτα του, δεν αποτελεί απλώς μια συμβολική κίνηση. Ο Έλληνας έδωσε τα φώτα του στην Ευρώπη, οπότε όταν αποφασίσει να τα πάρει πίσω, είναι μια κίνηση με νόημα.

Μάλιστα κάποιοι έσβηναν και τις τηλεοράσεις τους. Η συμπαράσταση στους Σέρβους στο μέγιστο βαθμό. Για τους Κροάτες στα αρχίδια μας. Όπως και σήμερα για τους Σύριους στα αρχίδια μας. Και ας πεθαίνουν κάθε μέρα από τρομοκράτες σύριους και ευρωπαίους. Η Ευρώπη να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν. 

Άλλωστε αλλόθρησκοι, ανθέλληνες, μαυριδεροί, κουφάλες όλου του κόσμου, ας προσέχατε. Να   γεννιόσασταν Έλληνες. Ή έστω Ευρωπαίοι.

(Κένυα, Απρίλιος 2015: 217 φοιτητές νεκροί στο Πανεπιστήμιο τους από Ισλαμιστές Isis. Kαμία σημαία σε προφίλ, κανένα hashtag, κανένα δάκρυ. Υποκριτές όλου του κόσμου, ενωθείτε).